Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Ferrari tempert verwachtingen in strijd met Red Bull: 'Wereldtitel winnen is niet ons doel'

Ferrari-teambaas Mattia Binotto hoopt natuurlijk de Formule 1-wereldtitels van 2022 binnen te slepen, maar blijft realistisch. De Scuderia heeft een moeizame periode achter de rug en heeft nooit het doel gehad om de titel dit jaar mee naar Maranello te nemen.

Na meerdere tegenvallende Formule 1-seizoenen kan Ferrari zich weer mengen in de titelstrijd. In 2022 vechten zij, vooralsnog met Red Bull, om de overwinningen. Of ze echter de titel gaan winnen dit jaar is nog maar de vraag: teambaas Mattia Binotto laat alvast weten dat het niet de ambities van het team zijn.

Het betekent natuurlijk niet dat ze de titelstrijd van 2022 laten schieten, maar Binotto blijft realistisch. "We hebben onze doelen gesteld om in 2022 weer competitief te zijn", legt hij uit aan BBC Sport. "Ons doel is dus om competitief te zijn, niet om het kampioenschap te winnen. Het zou helemaal verkeerd zijn om dit om te draaien naar: 'laten we het kampioenschap winnen, want we zijn zo competitief.'"

De teambaas van de Scuderia wil, nu Ferrari competitief is, niet op de zaken vooruit lopen. "Dit zeggen haalt misschien wat druk van het team, maar ik denk dat het als management ook verkeerd is om de doelen te veranderen van welke wij eerder hebben gesteld."

Ferrari is duidelijk: 'We willen niet één keer kampioen worden'

Binotto legt uit dat Ferrari niet alleen naar het huidige F1-seizoen kijkt. "We willen een bepaalde cyclus openen: wereldkampioen worden, en niet zomaar één keer. We moeten daar blijven. Zoiets heeft tijd nodig. Onze mentaliteit is dat we moeten verbeteren als team om een wereldtitel te kunnen winnen."

Charles Leclerc en ook Carlos Sainz zijn nog altijd in de race voor de wereldtitel. Ook in de constructeursstand staat Ferrari slechts 36 punten achter Red Bull. Eerder in het seizoen heeft men al gezien hoe snel alles om kan draaien. Ferrari stond toen nog ruim voor in de WK-stand. Volgens Binotto is alles dit jaar dus nog mogelijk.

"Het betekent niet dat we het niet gaan doen", zegt hij over het halen van de titel. "We willen het misschien zo snel mogelijk doen, maar we blijven ons wel bewust van het feit dat het meer vergt dan competitief zijn. De ambitie is er. Iedereen binnen Ferrari heeft deze ambitie. Ik denk niet dat we ze hieraan moeten herinneren."

"Het is veel belangrijker om ze te laten focussen op het verbeteringsproces, dus elke race is een mogelijkheid om lessen te leren en iets op te bouwen. Het is belangrijk om elke race gefocust te blijven. We kijken niet naar de stand", aldus de Ferrari-teambaas.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

21 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt