Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Ferrari tempert verwachtingen in strijd met Red Bull: 'Wereldtitel winnen is niet ons doel'

Ferrari-teambaas Mattia Binotto hoopt natuurlijk de Formule 1-wereldtitels van 2022 binnen te slepen, maar blijft realistisch. De Scuderia heeft een moeizame periode achter de rug en heeft nooit het doel gehad om de titel dit jaar mee naar Maranello te nemen.

Na meerdere tegenvallende Formule 1-seizoenen kan Ferrari zich weer mengen in de titelstrijd. In 2022 vechten zij, vooralsnog met Red Bull, om de overwinningen. Of ze echter de titel gaan winnen dit jaar is nog maar de vraag: teambaas Mattia Binotto laat alvast weten dat het niet de ambities van het team zijn.

Het betekent natuurlijk niet dat ze de titelstrijd van 2022 laten schieten, maar Binotto blijft realistisch. "We hebben onze doelen gesteld om in 2022 weer competitief te zijn", legt hij uit aan BBC Sport. "Ons doel is dus om competitief te zijn, niet om het kampioenschap te winnen. Het zou helemaal verkeerd zijn om dit om te draaien naar: 'laten we het kampioenschap winnen, want we zijn zo competitief.'"

De teambaas van de Scuderia wil, nu Ferrari competitief is, niet op de zaken vooruit lopen. "Dit zeggen haalt misschien wat druk van het team, maar ik denk dat het als management ook verkeerd is om de doelen te veranderen van welke wij eerder hebben gesteld."

Ferrari is duidelijk: 'We willen niet één keer kampioen worden'

Binotto legt uit dat Ferrari niet alleen naar het huidige F1-seizoen kijkt. "We willen een bepaalde cyclus openen: wereldkampioen worden, en niet zomaar één keer. We moeten daar blijven. Zoiets heeft tijd nodig. Onze mentaliteit is dat we moeten verbeteren als team om een wereldtitel te kunnen winnen."

Charles Leclerc en ook Carlos Sainz zijn nog altijd in de race voor de wereldtitel. Ook in de constructeursstand staat Ferrari slechts 36 punten achter Red Bull. Eerder in het seizoen heeft men al gezien hoe snel alles om kan draaien. Ferrari stond toen nog ruim voor in de WK-stand. Volgens Binotto is alles dit jaar dus nog mogelijk.

"Het betekent niet dat we het niet gaan doen", zegt hij over het halen van de titel. "We willen het misschien zo snel mogelijk doen, maar we blijven ons wel bewust van het feit dat het meer vergt dan competitief zijn. De ambitie is er. Iedereen binnen Ferrari heeft deze ambitie. Ik denk niet dat we ze hieraan moeten herinneren."

"Het is veel belangrijker om ze te laten focussen op het verbeteringsproces, dus elke race is een mogelijkheid om lessen te leren en iets op te bouwen. Het is belangrijk om elke race gefocust te blijven. We kijken niet naar de stand", aldus de Ferrari-teambaas.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Live De onthulling van de nieuwe F1-bolide van Alfa Romeo