Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari uit zorgen over aanstelling voormalig adviseur van Wolff bij de FIA

Voor Ferrari is het 'een zorg' dat Shaila-Ann Rao sinds kort bij de FIA een hoge positie bekleedt. Zij vervangt Peter Bayer, die tot juni als Secretary General for Motor Sport verantwoordelijk was voor alle sportieve activiteiten van de FIA. Mattia Binotto hoopt dat wordt bewezen dat zijn zorgen ongegrond zijn.

Begin juni werd het duidelijk dat FIA-kopstuk Peter Bayer het veld moest ruimen bij de mondiale autosportbond. Hij was de eerste die mocht vertrekken, nadat de nieuwe president Mohammed Ben Sulayem een herorganisatie begon. Zonde, zo oordeelt Ferrari-teambaas Mattia Binotto, die er een goede verstandhouding op nahield met de Oostenrijker. "We hebben een goede samenwerking gehad met Peter. Hij was altijd heel transparant, eerlijk naar de teams toe en sprong over rationeel mee om. Hij had veel kwaliteiten en ervaring", jammert hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Er is echter een reorganisatie gaande binnen de FIA. Het is aan de president om te bepalen wie er deel uitmaakt van zijn team. Wij respecteren zijn keuzes. We accepteren het en kijken naar de toekomst. Daarbij proberen we goed samen te werken en ervoor te zorgen dat de FIA sterker wordt."

Ferrari: "Dit is een zorg"

Bayer's vervangster, Shaila-Ann Rao, is een advocate die de afgelopen jaren de adviseur was van Toto Wolff bij Mercedes Grand Prix Limited. Zij gaat zich bij de FIA voornamelijk met de Formule 1 bezig houden. Gevraagd naar die aanstelling kan Binotto niet verbergen dat het zijn wenkbrauwen doet fronsen. "Wat betreft Shaila-Ann: ja, het is zeker een zorg. Het is een geweldig persoon met veel ervaring, dus ze zal zeker capabel genoeg zijn voor het werk. Het is een zorg, maar ook alleen maar een zorg. Het is aan hen om ervoor te zorgen dat er geen belangenverstrengeling optreedt en dat er netjes gehandeld wordt. Het is ook de taak van de president om dat te controleren." Als dat goed komt, dan hoopt Binotto dat er geen problemen optreden. "Ik geloof er in dat dat ze zal lukken, maar als Ferrari zijnde is het een zorg. Ik heb er vertrouwen in dat ze door hun gedrag en beslissingen ons kunnen bewijzen dat onze zorgen onterecht zijn", aldus de Italiaan.

Wolff: "Dit is juist goed voor alle teams!"

Toto Wolff ziet er logischerwijs geen enkel probleem in dat zijn voormalig adviseur nu bij de FIA zit. Hij weet waar ze voor staat en dat kan alleen maar een positief effect hebben op de besluitvorming, meent de Mercedes-teambaas. "Shaila-Ann werkte al voor de FIA voordat ze bij ons kwam werken. Daarvoor was ze de CEO van een van de grootste sportagentschappen. Het is positief om haar in deze positie te zien bij de FIA, want bij haar draait het om transparantie in de bestuursvorming." "Ze is een advocate en in het verleden hebben we altijd geklaagd dat bepaalde dingen niet transparant en duidelijk waren voor de teams. Dat is een van de dingen die ze wil gaan implementeren en dat is juist goed nieuws voor alle teams!"

Alpine: "Mooi dat ze zoveel ervaring heeft"

Dat Shaila-Ann voor haar aanstelling een periode in de koningsklasse van de autosport heeft gewerkt, is volgens Alpine-teambaas Otmar Szafnauer louter positief. "Shaila-Ann? Ze kwam al van de FIA en werkte daar eerder al. Het mooie is dat ze nu ervaring heeft binnen een F1-team, dus ze heeft nu dubbele ervaring! Dat is altijd mooi. Ik maak me dus totaal geen zorgen. Ze is een advocate en heeft een eed afgelegd om eerlijk en betrouwbaar te zijn. Dus voor mij is er geen probleem."

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen