Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

Ferrari uitzinnig na nieuwe zege in Le Mans: "Het hele jaar op gewacht!"

Voor het tweede jaar op een rij heeft Ferrari de zege weten te pakken tijdens de 24 uur van Le Mans. En daar zijn ze in Maranello maar al te blij mee.

Ferrari Le Mans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook dit jaar zegeviert Ferrari in Le Mans. Waar vorig jaar de auto met startnummer 51 wist te winnen, mocht dit jaar de auto met startnummer 50 het zoet van de overwinning proeven. De coureurs van de Ferrari waren na afloop dan ook uitzinnig van vreugde.

"Het was verschrikkelijk om de boodschap te krijgen dat ik alleen maar langzamer moest gaan, want dan ga je fouten maken," aldus Nielsen Nicklas, tegenover Eurosport, wanneer hij gevraagd wordt naar hoe die laatste stint voelde. De Deen mocht de laatste stint rijden, maar moest enorm zuinig zijn met de beschikbare energie. Toen de Ferrari over de streep kwam, was er nog maar twee procent over.

"Het team heeft mij op de hoogte gehouden van wat het gat was, waardoor ik dat kon managen. Uiteraard was het een heel lange stint, maar we hebben deze overwinning verdiend!"

Voor zijn teamgenoten, Miguel Molina en Antonio Fuoco, was het vooral nagelbijten vanuit de garage, zo vertelt Molina: "Het was heel chaotisch en erg zwaar. We wisten dat we een goede kans hadden en hebben hier het hele jaar op gewacht. Ik ben sprakeloos!"

Ook Fuoco kan nog niet helemaal geloven dat hij zojuist de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen: "Ik voel me waanzinnig. Hier hebben we het hele jaar op gewacht en we wilden deze echt binnen halen. Vanaf het begin van de race hebben we geen fout gemaakt, dus we gaan er echt van genieten."

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'