Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari verandert niets aan teamorders: "Vettel behoudt voor nu de voorkeur"

Na het sterke raceweekend van Charles Leclerc in Bahrein, waar de jonge Monegask zijn Ferrari naar poleposition trainde en op weg leek naar de overwinning tot mechanische pech roet in het eten gooide, werd er veel gesproken over de teamtactiek van Ferrari. Teambaas Mattia Binotto had in de wintermaanden immers laten weten dat het Italiaanse team bij onduidelijkheid de voorkeur aan Leclercs teammaat Sebastian Vettel zal geven.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Vettel is volgens Binotto nog steeds de nummer één in het team, al geeft de Italiaan aan dat zijn rijders vrij zijn om met elkaar te vechten. De resultaten van de Bahreinse Grand Prix, waarin Vettel vanaf een derde plaats spinde en zodoende terugviel naar een uiteindelijke vijfde plek, veranderen niets aan dat gedachtegoed.

"We moeten dat uitvoeren, wat het beste voor het team is. In iedere race willen wij zo veel mogelijk punten scoren. Als een een situatie is waarin beide rijders dezelfde kansen hebben, gaat de voorkeur naar Sebastian omdat hij meer ervaring heeft in de Formule 1", spreekt Binotto tijdens de teambazenpersconferentie in China. "Laten we niet vergeten dat hij viermaal wereldkampioen is geworden en voor wat ons betreft hebben wij met hem de meeste kans om een titel te winnen."

"We hebben met onze rijders afgesproken dat als bepaalde zaken veranderen - door pech, of welke reden dan ook - we posities kunnen wisselen. Op de baan zijn ze vrij om met elkaar te vechten, mits één van tweeën veel sneller is. Dan zullen wij de snellere coureur het voordeel geven. Charles had die positie in Bahrein, aangezien hij de kans kreeg om voor poleposition te strijden en een gooi naar de zege te doen."

Op de eerste trainingsdag in China was Vettel tot tweemaal toe sneller dan Leclerc. Na de eerste sessie vond de Duitser zichzelf helemaal bovenaan terug op de tijdenlijst, na het tweede bedrijf was hij tweede. Valtteri Bottas bleek uiteindelijk de snelste op het Shanghai International Circuit.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China