Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari verbaasd door 'Muhammed Ali-aanpak' Red Bull

Het niveau van Red Bull was dit jaar uitzonderlijk hoog, dat moet ook het Ferrari-kamp toegeven.

Leclerc Sainz USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari leek in het afgelopen seizoen een serieuze concurrent te worden van Red Bull, maar gedurende het jaar bleek de concurrentiestrijd minder hevig dan verwacht. De Italiaanse renstal werd tweede in het eindklassement en complimenteert Red Bull met de overwinning in 2022.

Tweede worden is natuurlijk niet de ambitie van Ferrari, maar toch kan er worden teruggekeken op een prima jaar. Jock Clear, performance engineer bij de Scuderia, blikt terug op het afgelopen F1-seizoen en stipt de sterke punten van Red Bull aan. "Er waren momenten dat ze een soort Muhammad Ali-aanpak hadden", zegt hij bij Motorsport.com.

"Soms leek het er op dat je ze te grazen had en ineens zaten ze er toch weer bovenop. Dan denk je: 'mijn God, waar hebben ze dat ineens gevonden?'", aldus een verbaasde Clear. "Ik denk dat het ook een beetje de ervaring is die ze hebben als wereldkampioenen. Daar moeten wij nog aan wennen. Dit jaar heeft echter veel geholpen en we hebben gevochten aan de voorkant van het veld. Er is veel geleerd dit jaar."

"We hebben minder goed gepresteerd dan Red Bull"

Clear moet eerlijk zijn en zeggen dat Ferrari niet goed genoeg was in 2022. "Red Bull heeft het overduidelijk heel goed gedaan in het reageren op de druk. Ondertussen zijn ze niet vergeten om de focus te leggen op de performance van de auto. Aan onze kant hebben we alles gedaan wat we wilden doen dit jaar, maar dat is relatief."

"Dus ja, we hebben minder gepresteerd in vergelijking met Red Bull in de tweede helft van het seizoen. Je kan ondertussen ook zeggen dat Mercedes te laat op is komen zetten. Tussen de drie topteams kan je stellen dat wij wat te vroeg piekten, Mercedes wat te laat en Red Bull de perfecte balans had. Daar moeten we van leren", aldus de Ferrari-prominent.

Ook interessant:

VeeKay staat open voor een F1-test: "Maar ik wil een van de beste in de IndyCar worden"

In een video-interview met RacingNews365 praat IndyCar-ster Rinus VeeKay over zijn afgelopen seizoen en bespreekt hij een potentieel F1-avontuurtje.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië