Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari verbaasd: "We verwachtten een veel sterker Red Bull"

Mattia Binotto is lyrisch na het behalen van een 1-2 voor Ferrari. De teambaas van de Italiaanse renstal kon hier alleen maar van dromen, vooral gezien het feit dat hij sterkere concurrentie had verwacht van Red Bull.

Tijdens de testdagen en ook tijdens de vrije trainingen voorafgaand aan de GP van Bahrein zag het er zeer goed uit voor Ferrari. Uiteindelijk zette de sterke voorbereiding zich om in een 1-2 voor het team. Mattia Binotto is lyrisch. "Het is fantastisch! Die 1-2 was totaal onverwachts!", aldus de Ferrari-teambaas bij Sky Sports . De mannen en vrouwen van de Italiaanse renstal kunnen terugkijken op een fantastische race. "Ik denk dat Charles goed heeft verdedigd. Het was heel fijn om te zien dat hij kon vechten voor de overwining. Natuurlijk hadden we richting het einde wel veel geluk." "Het voelde als een hartaanval voor mij", aldus Binotto, die vreesde voor het ergste na een safety car in de slotfase van de race. "We moesten de posities behouden na de safety car met nog maar tien rondes te gaan. Wauw!"

Ferrari had meer concurrentie van Red Bull verwacht

Een 1-2 voor respectievelijk Charles Leclerc en Carlos Sainz had Binotto niet verwacht. "Ik verwachtte een veel sterker Red Bull. Ik denk dat ze ook wel sterk waren, maar er waren wat problemen tijdens de race. Al weet ik daar natuurlijk niet alles van. De eerste stint ging heel, heel erg snel." "Hij (Verstappen, red.) ging op oudere banden net zo snel als Charles op nieuwere banden, dus ik maakte mij zorgen. Maar gelukkig hebben we een hele goede race gereden. Het was belangrijk dat we consistent bleven rijden en de auto veilig naar de eindstreep konden rijden." Na de GP van Bahrein staat Ferrari logischerwijs bovenaan in beide kampioenschappen. Leclerc leidt het WK van 2022 met 26 punten, nadat hij ook de snelste raceronde reed. Met de punten van Sainz erbij opgeteld staat Ferrari met 44 punten bovenaan in het constructeurskampioenschap. Op P2 staat Mercedes met 27 punten.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein