Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari verdacht van illegale software, team op de vingers getikt

Al wekenlang gonst het van de geruchten dat Ferrari de regels aan haar laars lapt. De batterij van het team en bijbehorende software zouden illegaal zijn.

Ferrari zou middels slimme software meer vermogen tegelijkertijd vrijgeven vanuit het hybride systeem. Teams mogen maximaal 4 megajoules aan energie per ronde opslaan en maximaal 120 kilowatt (163 PK) vrijgeven. De Italiaanse renstal zou dit middels slimme software omzeilen en zo meer vermogen tegelijkertijd vrij kunnen geven. Tijdens de kwalificatie zou dit een boost geven die goed is voor enkele tienden. Concurrent Mercedes beschikt over bewijzen dat Ferrari de boel zou belazeren. Zo zouden Vettel en Raikkonen in Baku ineens 20 PK extra beschikbaar hebben gehad, wat goed was voor een tijdswinst van drie tienden.

De FIA waarschuwde alle teams bij de vorige Grand Prix in Barcelona al, maar was niet tevreden over de uitleg van Ferrari. Volgens Mercedes omzeilt Ferrari de sensor van de FIA die meet hoeveel vermogen er wordt afgegeven. Bewijzen voor het gesjoemel zijn niet direct geleverd, maar Ferrari heeft na overleg met de FIA aangeboden om de software te veranderen. Deze versie van de software zou gesjoemel moeten voorkomen, dit meldt Auto Motor und Sport.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'