Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari verklaart grote achterstand op Red Bull in België

Ferrari-teambaas Mattia Binotto legt uit waarom Ferrari zoveel langzamer was dan Red Bull tijdens de Grand Prix van België.

Leclerc Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari-teambaas Mattia Binotto gelooft nog steeds dat zijn team de snelheid heeft om Red Bull in de komende races te kunnen evenaren. Na een teleurstellende race in Hongarije voor de zomerstop, liet Ferrari tijdens de Grand Prix van België opnieuw een matige vertoning zien.

Carlos Sainz kon het tempo van beide Red Bulls niet evenaren en ook Charles Leclerc had relatief veel moeite om zich een weg te banen door het veld, terwijl Max Verstappen in de eerste twaalf rondes twaalf auto's wist te passeren.

Binotto denkt dat Ferrari's achterstand qua snelheid werd versterkt op het hogesnelheidscircuit, waardoor het team haar zwakke punten duidelijk in kaart kreeg en zo de komende races kan gaan werken aan het dichten van dit gat.

"Red Bull had gewoon een snellere auto dan Ferrari als je kijkt naar de algemene efficiëntie. Want Spa is een circuit waar je efficiëntie nodig hebt van de aerodynamica én de motor", vertelt Binotto aan de media, waaronder RacingNews365.

Bandenslijtage is de grootste factor

Geopperd werd dat de safety car in het begin van de race nadelig zou zijn geweest voor Sainz, die de race leidde, maar zo ziet Binotto dat niet.

"Nee dat is in mijn ogen niet zo. De snelheid van Red Bull was dit weekend gewoon veel beter. Ze gingen hoe dan ook winnen, dus ik denk niet dat de safety car het resultaat heeft beïnvloed."

Bandenslijtage is volgens Binotto de grootste factor die Ferrari's prestaties op het circuit heeft beïnvloed, iets waar beide coureurs zwaar onder te lijden hadden tijdens de race.

"We hadden veel meer bandenslijtage. Het gat (tussen Red Bull en Ferrari, red.) dat we zagen in België is zeker niet het gat we in de volgende races zullen zien. Ik denk dat Spa de verschillen altijd vergroot, omdat het een lang circuit is."

"Maar de bandenslijtage heeft het meeste invloed gehad", stipt Binotto nogmaals aan. "We moeten dat zo snel mogelijk begrijpen en proberen aan te pakken, want dat is belangrijk voor de volgende races."

"We hopen er in de volgende races dichter bij te zitten", sluit de teambaas van Ferrari hoopvol af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf