Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari verrast door 'volledig onverwacht' probleem in Bahrein

De Grand Prix van Bahrein verliep voor Ferrari niet zoals ze graag hadden gewild. Vanwege een technisch probleem moest Charles Leclerc opgeven, Carlos Sainz eindigde op de vierde plek. Testrijder Marc Gene zegt dat het team niet verwacht had dat ze zoveel problemen zouden tegenkomen.

Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari-testrijder Marc Gene zegt dat de Italiaanse renstal 'totaal niet had verwacht' dat er betrouwbaarheidsproblemen zouden zijn in de Grand Prix van Bahrein. Charles Leclerc moest in ronde 41 zijn wagen langs de kant van het parcours zetten, nadat zijn wagen geen vermogen meer had. Carlos Sainz viel net buiten het podium nadat hij de strijd om de derde plek verloor van Fernando Alonso in diens Aston-Martin.

Ferrari hield in Bahrein wel rekening met problemen met het bandenmanagement, maar volgens Gene niet met problemen met de betrouwbaarheid van de wagen. "Afgelopen jaar begonnen we goed aan het seizoen, maar eindigden we slecht. Dus ik hoop dat de trend van de laatste jaren dat de winnaar van de eerste race nooit wereldkampioen is geworden, ook dit jaar standhoudt. Maar het zal moeilijk worden", vertelde Gene in de F1 Nation-podcast.

Problemen met verbrandingsmotor

"We zijn op sommige punten sterker geworden. Ik denk dat de wagen snel was, we hadden poleposition kunnen pakken in Bahrein. Maar de problemen met de betrouwbaarheid kwamen totaal onverwacht, naast de moeilijkheden die we al hadden met het managen van de banden."

De wagen van Leclerc werd voor de race onder meer voorzien met een nieuwe elektronisch controlesysteem (CE). Volgens Gene was dit vooral uit voorzorg en had dit niets te maken met betrouwbaarheid. "De accu werd vervangen en het lijkt dat de problemen zaten bij de verbrandingsmotor.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?