Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari verrast en kondigt gloednieuw Le Mans-programma aan

Ferrari zal per 2023 uitkomen in de hoogste klasse van het World Endurance Championship. Vanaf 2023 zal het uitkomen in de Le Mans Hypercar-klasse, dat nieuw is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Vijftig jaar nadat Ferrari de hoogste Le Mans-klasse achter zich liet, keert de Italiaanse autofabrikant in 2023 weer terug op het hoogste niveau van het World Endurance Championship, waar de 24 uur van Le Mans deel van uitmaakt. Ferrari stapt begint namelijk een eigen Le Mans Hypercar-programma.

"Na een periode van analyseren en bestuderen, is de eerste fase van de ontwikkeling van de nieuwe LMH-wagen begonnen. Het testprogramma, de naam van de wagen en wie onze coureurs worden, zullen in de toekomst bekend worden gemaakt", zo laten de Italianen weten.

De ontwikkeling zal ongetwijfeld voortkomen uit het ingevoerde budgetplafond in de Formule 1, waardoor grote teams als Ferrari Formule 1-personeel moesten verplaatsen. Het is tevens groot nieuws voor het World Endurance Championship, dat de komende jaren aanzienlijke veranderingen door zal maken.

"Met het nieuwe Le Mans Hypercar programma laat Ferrari maar weer eens zien dat het graag een van de grote hoofdrolspelers wil zijn in de mondiale autosport", zo jubelt Ferrari-president John Elkann tijdens de aankondiging.

Ferrari is na Toyota, Peugeot, Glickenhaus en ByKolles het vijfde team dat een LMH-wagen ontwikkelt voor 2023. Audi, Porsche en Acura hebben aangekondigd een LMDh-wagen te gaan bouwen. Meer info over de nieuwe wagens vind je hier.

1 reactie

x
Interview Horner geeft update over de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen