Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Ferrari verschalkt Red Bull en Verstappen tijdens spannende kwalificatie GP Miami

Ferrari heeft Max Verstappen weten te verschalken tijdens de kwalificatie voor de GP van Miami. De pole was voor Charles Leclerc, gevolgd door Sainz. Door een foutje in zijn laatste poging kon Max niet voor de pole gaan.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Tijdens Q1 werd het meteen duidelijk dat de strijd om de poleposition zou gaan tussen Red Bull en Ferrari. Charles Leclerc en Max Verstappen waren de snelsten, met Sergio Perez en Carlos Sainz in hun kielzog.

Achter hen had Lewis Hamilton het wederom zeer lastig om een goede ronde neer te zetten en met een viertal minuten op de klok stond hij op de zestiende plek. Zo zou hij Q2 niet halen... Hij moest dus aan de bak. De Brit stelde echter orde op zaken door tijdens zijn laatste poging met stip te stijgen naar P5.

Uiteindelijk was Leclerc de snelste man van Q1, met een 1.29,4. Verstappen volgde op ruim drie tienden, maar het was natuurlijk pas het eerste deel van de kwalificatie.

Coureurs die het niet redden waren Esteban Ocon, die de kwalificatie nooit was begonnen na zijn crash in VT3, Nicholas Latifi, Alexander Albon, Kevin Magnussen en Guanyu Zhou. Laatstgenoemde werd nogal opgehouden door Perez tijdens zijn laatste poging...

Russell in de problemen in Q2

In Q2 gingen Red Bull en Ferrari verder waar ze in Q1 waren gebleven. Max Verstappen deelde de eerste klap uit en zette een 1.29,2 neer. De rest van de toppers volgden op ongeveer een halve seconde. Leclerc dook na een nieuwe poging echter nipt onder de tijd van zijn Red Bull-rivaal, die op zijn beurt besloot geen tweede poging uit te voeren.

Achter hen was het dit keer George Russell die in zijn Mercedes-bolide alle zeilen bij moest zetten om niet af te vallen, nadat Hamilton meteen een goede ronde wist neer te zetten. De verschillen in het middenveld waren verschrikkelijk klein en de jonge Brit redde het niet. Hij kwalificeerde zich als twaalfde en vloog net als Mick Schumacher, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel en Fernando Alonso uit de kwalificatie.

Uitslag Kwalificatie - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen vs. Leclerc

De toon was in Q2 in ieder geval al gezet door Verstappen en Leclerc. Wie van de twee zou er in Q3 met de pole vandoor gaan? Of konden Sergio Perez en Carlos Sainz zich nog mengen in de strijd?

Tijdens de eerste pogingen in Q3 werd het duidelijk dat de verschillen minimaal waren. Leclerc beet het spits af en reed een 1.29,0. Niemand was er nog sneller geweest dat weekend, totdat Verstappen zijn ronde neerzette! De Nederlander dook 0,064 seconden onder de tijd van zijn Ferrari-rivaal. Spanning ten top! Overigens zat ook Sainz niet ver van de tijd vandaan

Maar er stonden nog zeven minuten op de klok en de coureurs gingen nog een laatste gooi doen naar de poleposition. Wordt het Max of Charles? Verstappen brak zijn ronde al in sector een af, dus hij kon zijn rondetijd niet verbeteren.

En zo verloor hij de pole, want zowel Leclerc als Sainz doken onder de tijd van de Nederlander door. De pole was voor Charles, Sainz sluit aan op P2, Max start de GP op zondag als derde, met zijn teamgenoot Sergio Perez naast hem. Het verschil tussen Max en de pole was uiteindelijk 0,195 seconden.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training