'Ferrari verwijderde illegale extra olietank in Baku'

06 jul. 2017 11:58 Ruud Dimmers 0 reacties
De afgelopen maanden was er veel te doen omtrent het vermengen van olie met brandstof. Een trucje dat toegepast zou worden door een aantal motorleveranciers, waarbij direct gewezen werd naar Ferrari en Mercedes. Tijdens de kwalificatie zouden ze dit toepassen om zo meer vermogen te krijgen.

Renault blij met extra waarschuwing van FIA over toevoegen olie aan brandstof

Het toevoegen van olie aan het brandstofmengsel is door de FIA verboden. Aan het begin van het seizoen gaf de autosportbond al een waarschuwing, maar omdat het vermoeden bestond dat dit nog altijd werd toegepast volgde er in Baku een tweede waarschuwing. Volgens de geruchten haalde Ferrari daarop een extra olietank uit de auto.

Sky Sports-analist Martin Brundle laat weten dat de verdenkingen richting : "Voor zover ik weet heeft Ferrari voor Azerbeidzjan iets uit de auto gehaald, en dat was mogelijk een extra olietank."

Opvallend was dat de Italiaanse renstal ineens geen vuist meer kon maken richting Mercedes en liefst 1,1 seconde toegaf tijdens de kwalificatie. Max Verstappen zat vlak achter de beide Ferrari's.

Remi Taffin van Renault is blij met de extra waarschuwing van de FIA aangezien ook hij vermoedens heeft dat concurrenten de grenzen opzoeken.

"De FIA zou deze waarschuwing niet uitsturen als iedereen zich aan de regels zou houden. Wij houden ons totaal niet bezig met deze toepassing. We hebben nog genoeg andere vlakken waarop we onze motor kunnen verbeteren. Dit is echt iets wat je toepast om het laatste beetje extra's uit de motor te persen," laat hij Autosport.com weten.

"We zijn het volledig met de FIA eens dat benzine de enige brandstof voor een F1 auto mag zijn. Ik denk dat niemand van de andere motorleveranciers zich nu nog bezig gaat houden met het vermengen van olie met brandstof."

In Oostenrijk kunnen we zien of het een eenmalige offday van Ferrari was, of dat er meer aan de hand is.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen