Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari verzuipt voor eigen publiek

Op voorhand dacht het team van Ferrari een goede kans te maken op de poleposition, maar de kwalificatie liep uit op een grote teleurstelling. Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen konden het niet bolwerken voor eigen publiek. Uiteindelijk noteerde Raikkonen de zevende tijd, terwijl Vettel niet verder kwam dan de achtste tijd.

Door de gridstraffen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo komen de coureurs van Ferrari er nog genadig van af. Beide coureurs schuiven twee plaatsen op en starten dus als vijfde en zesde. Met wat mindere auto's voor hen zou een podium nog mogelijk moeten zijn, maar echt prettig gaan beide coureurs de wedstrijd niet in morgen. "Dit is absoluut niet waar we willen staan. We hadden de snelheid gewoon niet in de regen" , erkende Sebastian Vettel na afloop van de kwalificatie. "Ik heb geen idee wat de oorzaak is van dit teleurstellende resultaat. We moeten er achter komen waardoor we niet goed gaan in de regen, maar we moeten ons daarna snel focussen op de wedstrijd" , voegt hij daar aan toe. Met een droge race in het vooruitzicht, blijft Vettel namelijk hoop houden op een overwinning. "Morgen wordt een leuke dag. Het is gelukkig beter weer en je kan hier goed inhalen. Alles is mogelijk morgen."

Ook zijn teamgenoot Kimi Raikkonen kon voor eigen publiek niet imponeren, maar was wel iets sneller dan Vettel. "Het circuit was vandaag de hele dag lastig om te rijden. Er was weinig grip en het was lastig om goed door de bochten te komen" , reflecteert Raikkonen op zijn kwalificatie. "Gelukkig schuiven we nog wat naar voren op door alle gridstraffen. Ik weet zeker dat we in droge omstandigheden een veel betere auto zullen hebben" , besluit Raikkonen positief.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"