Ferrari verzuipt voor eigen publiek

02 sep. 2017 20:09 Rik Alkema 0 reacties
Op voorhand dacht het team van Ferrari een goede kans te maken op de poleposition, maar de kwalificatie liep uit op een grote teleurstelling. Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen konden het niet bolwerken voor eigen publiek. Uiteindelijk noteerde Raikkonen de zevende tijd, terwijl Vettel niet verder kwam dan de achtste tijd.

Vettel en Raikkonen stellen teleur in natte kwalificatie

Door de gridstraffen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo komen de coureurs van Ferrari er nog genadig van af. Beide coureurs schuiven twee plaatsen op en starten dus als vijfde en zesde. Met wat mindere auto's voor hen zou een podium nog mogelijk moeten zijn, maar echt prettig gaan beide coureurs de wedstrijd niet in morgen.

"Dit is absoluut niet waar we willen staan. We hadden de snelheid gewoon niet in de regen", erkende Sebastian Vettel na afloop van de kwalificatie. 

"Ik heb geen idee wat de oorzaak is van dit teleurstellende resultaat. We moeten er achter komen waardoor we niet goed gaan in de regen, maar we moeten ons daarna snel focussen op de wedstrijd", voegt hij daar aan toe.

Met een droge race in het vooruitzicht, blijft Vettel namelijk hoop houden op een overwinning.

"Morgen wordt een leuke dag. Het is gelukkig beter weer en je kan hier goed inhalen. Alles is mogelijk morgen."

Ook zijn teamgenoot Kimi Raikkonen kon voor eigen publiek niet imponeren, maar was wel iets sneller dan Vettel.

"Het circuit was vandaag de hele dag lastig om te rijden. Er was weinig grip en het was lastig om goed door de bochten te komen", reflecteert Raikkonen op zijn kwalificatie.

"Gelukkig schuiven we nog wat naar voren op door alle gridstraffen. Ik weet zeker dat we in droge omstandigheden een veel betere auto zullen hebben", besluit Raikkonen positief.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen