Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari vol lof over Verstappen: "Hij is van een andere planeet"

Max Verstappen won dit seizoen negentien van de 22 races. Ferrari won er als team één. Fred Vasseur, teambaas van de Scuderia, neemt zijn petje af voor de Nederlander. Hij realiseert zich maar al te goed dat de drievoudig wereldkampioen simpelweg een maatje te groot was voor zijn team.

Ferrari-Verstappen-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari stond met Charles Leclerc drie keer op poleposition in de laatste vijf races. Die drie poles gingen allemaal verloren: het team uit Maranello kon simpelweg niet opboksen tegen Verstappen in diens RB19. En ondanks dat Verstappen wellicht een wat betere auto ter beschikking had dan zijn rivaal uit Monaco gedurende het seizoen, is er volgens Ferrari-teambaas Fred Vasseur geen ontkennen aan dat de Nederlander onverslaanbaar was in 2023.

Na de Grand Prix van Abu Dhabi krijgt Vasseur de volgende vraag voorgelegd: "Jullie weten hoe hard jullie hebben moeten vechten om één race te winnen dit seizoen. Max won er negentien en domineerde zijn teamgenoot volledig. Hoe goed is hij, gezien het feit dat hij drie wereldkampioenschappen achter zijn naam heeft staan?"

"Ik denk niet dat er iemand erover twijfelt dat hij een mega seizoen heeft gehad", antwoordt de Fransman tegenover onder meer RacingNews365." Hij vocht met Checo (Perez, red.) tijdens de eerste paar evenementen, maar daarna was hij van een andere planeet. Hij heeft geen enkele fout gemaakt dit seizoen. In Djedda startte hij verder naar achteren wegens een probleem in de kwalificatie. Daarna was hij er constant. Hij had goede starts en crashte niet."

"We konden niet genoeg druk zetten"

Hoewel Vasseur ziet dat Ferrari aan het einde van het jaar dichter bij Verstappen kwam qua snelheid, beseft hij dat ze nog steeds geen echte bedreiging vormden. "We konden iets meer druk uitoefenen dan bijvoorbeeld in Zandvoort, maar dat we hem écht onder druk konden zetten, wil ik niet zeggen."

Hij gaat verder: "Er is geen twijfel over mogelijk dat hij het complete seizoen volledig domineerde. Het enige probleem - en voor de rest van de grid - is dat we hem niet tot een fout konden dwingen, omdat we niet genoeg druk konden zetten. Alleen tijdens de laatste twee à drie evenementen en in Singapore kwamen we wat dichterbij. Toen zag je dat hij wat foutjes ging maken, en ook Red Bull de mist in ging op basis van de set-up." Weet Ferrari Red Bull uit te dagen in 2024? De tijd zal het leren.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen