Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Robin Frijns

'Ferrari was misschien wel illegaal bezig, maar sjoemelen hoort er een beetje bij in F1'

Het uitblijven van conclusies van het onderzoek van de FIA naar vals spel door Ferrari blijft de gemoederen bezighouden. De teams zijn verbolgen, maar Formule E-coureur Robin Frijns snapt in gesprek met RacingNews365 ergens wel dat Ferrari een beetje buiten de lijntjes probeerde te kleuren.

"Was Ferrari illegaal bezig? Ja", zo oppert Formule E- en DTM-coureur Robin Frijns stellig in gesprek met RacingNews365. "Sjoemelen met sensoren is illegaal, maar de Formule 1 is altijd een wereld geweest waarin afwijkende dingen geprobeerd werden. Mercedes is daar met het DAS-systeem nu ook een voorbeeld van. Soms gaat men daarbij net over het randje, maar daarin is de Formule 1 altijd hetzelfde geweest."

Frijns keurt niet goed wat Ferrari gedaan zou hebben - officieel is Ferrari nergens schuldig aan bevonden, maar een schikking wijst wel op onregelmatigheden -, maar begrijpt ergens wel dat Ferrari zich tot dat soort praktijken genoodzaakt zag.

"Het was niet netjes van Ferrari, maar we moeten niet vergeten dat dat team twaalf jaar geleden voor het laatst kampioen is geworden. Als ik me niet vergis was Kimi Raikkonen de laatste kampioen. Ze moeten íéts, want inmiddels staat er heel wat druk op bij Ferrari. In de laatste jaren was Mercedes dominant en in de jaren daarvoor was dat Red Bull, dus Ferrari moet ook gewoon wel wat gaan doen."

In de nieuwe F1-podcast van RacingNews365 blikken gastheer Thomas van Groningen, autocoureur Tom Coronel en Formule 1-journalist Ruud Dimmers vooruit op het gevecht Max Verstappen vs. Lewis Hamilton. Laat 2020 maar komen!

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

19 reacties

    Norris Haalt al grappend uit naar Verstappen: "Hij is gewoon bang!"