Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari: "We hebben gekozen voor een compleet nieuw ontwerp"

Dinsdag presenteert Ferrari haar nieuwe bolide. De wagen wordt gepresenteerd in het prachtige theater van Reggio Emilia. Waar het er eerder op leek dat Ferrari zou kiezen voor een evolutie van de SF90, daar laat Piero Ferrari nu weten dat de Italianen hebben gekozen voor een totaal nieuw design.

Piero Ferrari was vrijdag aanwezig op de Universiteit van Verona waar hij vragen beantwoordde van de studenten. Een van die vragen ging over het aankomende seizoen en het nieuwe design van de wagen. "We hebben gekozen voor een compleet nieuw ontwerp wat betreft de 2020-bolide. Hopelijk gaat het nieuwe ontwerp ervoor zorgen dat we niet meer tegen dezelfde problemen als vorig jaar aan lopen. Ik denk dat we uitstekend werk hebben geleverd in de fabriek deze winter en we hopen dan ook op het beste."

De zoon van Ferrari-oprichter Enzo Ferrari kreeg ook een aantal vragen voorgeschoteld over de beste coureurs uit de geschiedenis van Ferrari, daar brandde de 74-jarige Italiaan echter niet de vingers aan. "Het is bijna onmogelijk om coureurs uit verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken. Wel is het zo dat zowel Niki Lauda als Michael Schumacher zeer intelligente coureurs waren. Dat was belangrijk voor hun successen, je moet namelijk over het race instinct beschikken, maar daarnaast moet je ook slim zijn om een succesvol coureur te kunnen worden."

Dinsdag zal Ferrari de nieuwe bolide tonen aan de ‘tifosi’ en wordt het duidelijk of de wagen daadwerkelijk compleet anders is dan haar voorganger. RacingNew365 zal ook aanwezig zijn bij de presentatie.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje