Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari: 'We mogen niet te vroeg juichen'

Ferrari-president Sergio Marchionne was zelf niet aanwezig in Australië, maar noemde de overwinning van Sebastian Vettel een emotioneel moment. Kimi Raikkonen maakte met de derde plaats het Italiaanse feestje compleet.

Sebastian Vettel profiteerde gisteren optimaal van de safety car om de race in Australië te winnen. Teamgenoot Kimi Raikkonen werd derde. Een uitstekend begin dus voor de Scuderia. Ferrari-president Sergio Marchionne is dan ook trots op zijn team: "We hadden het seizoen niet veel beter kunnen beginnen. Het horen van het Italiaanse volkslied was emotioneel voor mij en voor het team."

Marchionne legde voorafgaand aan het seizoen teambaas Maurizio Arrivabene en de rest van het team grote druk op. Nu constateert de Italiaan dat het team daar goed mee om is gesprongen: "Deze dubbele podiumplaats is een grote beloning voor ze. Ze hebben een goede auto gebouwd en een perfecte strategie uitgedacht en uitgevoerd. Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen heeft een fantastische race gereden." Marchionne wil met Ferrari het hele seizoen lang strijden om de wereldtitel en beseft dan ook dat dit slechts de eerste Grand Prix van het seizoen is: "We hebben nog een hele lange weg te gaan. We mogen nu een feestje vieren, maar moeten niet overmoedig worden. Er komen immers nog twintig spannende races aan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"