Ferrari: 'We verloren wereldtitel F1 door onze leveranciers'

02 nov. 2017 09:43 Ruud Dimmers 3 reacties
Het F1-team van Ferrari kreeg ik oktober grote klappen te verwerken. Technische problemen zorgden in die maand voor het nodige drama. Volgens teambaas Arrivabene verloor het team de titel door details.

Arivabene: 'We verloren titel door details'

Die details zaten hem voornamelijk in de betrouwbaarheid van bepaalde componenten. Volgens Arrivabene verloor Ferrari de titel dan ook door technisch falen.

"We verloren de titel en enkele races door een klein defect wat te wijten was aan een van onze leveranciers", liet hij Sky weten.

"Het was niet leuk, maar het is een leerproces. We moeten nog meer aandacht besteden aan deze elementen en ervoor zorgen dat onze auto volgend seizoen net zo snel is als dit jaar."

"Soms zit de duivel hem in details. Het is weer een les die we geleerd hebben. We kijken ernaar uit om ons in de toekomst continu te verbeteren."

In Mexico kampte de beide Ferrari's met technische problemen en in Japan zat de race voor Vettel er al na enkele ronden op door een kapotte bougie. Concurrent Mercedes viel tot dusver slechts een keer uit. Bottas blies zijn Mercedes-motor op in Spanje.

"Het is vaak een kwestie van kleine aanpassingen, in plaats van een revolutie. Dit jaar betaalden we een zware prijs voor dit soort details."

Ondanks het mislopen van de titel kijkt Arrivabene met trots terug op het seizoen 2017, waarin Ferrari terugkeerde aan de top.

"We blijven vechten tot de laatste ronde van de laatste race. Ik heb veel positieve ontwikkelingen gezien. Een jong team heeft erg goed werk verricht aan onze auto in Maranello. Ze werken als een team samen. Niemand had vooraf verwacht dat we dit jaar zo goed zouden presteren."

Sebastian Vettel bezet momenteel de tweede plaats in het WK en heeft een voorsprong van 15 punten op Valtteri Bottas. Bij de constructeurs is Ferrari zeker van de tweede positie in het WK.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen