Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari werkt topgeheime dag op het circuit af in Italië

Het Formule 1-team van Ferrari heeft deze vrijdag in Italië een topgeheime filmdag afgewerkt. Alhoewel het bekend was dat ze de baan op gingen in Monza, werd het circuit hermetisch afgesloten.

Leclerc Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het Ferrari-team huurde op vrijdag het Autodromo Nazionale di Monza nabij Milaan af voor een filmdag. Zo'n dag mag maximaal twee keer per seizoen worden afgewerkt door een Formule 1-team, waarop er maximaal 100 kilometer mag worden afgelegd. Daarbij moet er gebruik wordt gemaakt van speciale Pirelli-testbanden.

Het is een opvallende timing, want Ferrari komt als het goed is over een week met een grote update voor haar F1-75, waarmee het samen met Red Bull is verwikkeld in een spannende titelstrijd. Waar waren de Italianen precies mee bezig op het circuit? Het lijkt in de praktijk zeker geen filmdag te zijn geweest puur en alleen voor promotionele doeleinden.

Geheimzinnig

Ferrari had namelijk geen zin in pottenkijkers, want op en rond het circuit was het druk met beveiliging. De Scuderia wilde niet dat spiedende ogen mee konden kijken met de test, waardoor er al snel geruchten de ronde deden dat het team uit Maranello misschien toch wel bezig was met het testen van wat onderdelen voorafgaand aan het volgende raceweekend.

Dat zou overigens zeker niet verboden zijn, zolang men zich maar houdt aan de andere regels omtrent een filmdag: maximaal honderd kilometer en speciale Pirelli-banden. Of het nut heeft gehad, dat weten we over een week als het Formule 1-circus neerstrijkt in Barcelona.

Ook interessant:

Verstappen krijgt goed nieuws van Red Bull, Leclerc eist een reactie van Ferrari

Wat gebeurde er de afgelopen dagen in de Formule 1-wereld? In onderstaande video praten we je binnen een aantal minuten weer bij!

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull