Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari wijst naar Red Bull als indirecte oorzaak van dubbele crash Leclerc

Tot twee keer toe zagen we Charles Leclerc afgelopen weekend in bocht 7 tegen de muur staan. De oorzaak daarvan heeft volgens Ferrari deels met Red Bull te maken.

Leclerc Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was bepaald niet het weekend van Charles Leclerc daar in Miami. Hij crashte twee keer in bocht 7 en in de race kwam hij niet verder dan P7. Hoe kon het zijn dat Leclerc twee keer crashte, nota bene op dezelfde plek op het circuit?

Met een instabiele Ferrari had het niks te maken. Dat stelt Performance Engineer Jock Clear namens Ferrari. "Deze crash weerspiegelt de mindset van Leclerc die het moet opnemen tegen een auto die aantoonbaar sneller is", zo doelt hij op de Red Bull-bolide. "Hij zal het idee hebben dat hij dan zelf het verschil maar moeten maken, maar uiteindelijk roepen de natuurwetten dat dan een halt toe."

Ondanks die conclusie zal Ferrari Leclerc niet tot de orde roepen: "Over het hele jaar genomen zijn zijn kwalificaties buitengewoon, dus wel zullen niet zeggen 'joh, doe het eens wat rustiger aan'."

De auto, de SF23, was een stuk gewilliger dan in voorgaande races met minder onbalans. Het klinkt tegenstrijdig, maar ook dat droeg volgens Clear misschien juist bij aan de crash van Leclerc.

"De vloer is onder handen genomen in het gebied vlak voor de achterwielen, met een verbeterde luchtstroom richting de diffuser. Het geeft de coureurs meer stabiliteit in de medium- tot snelle bochten. Misschien was dat wat met Leclerc zagen gebeuren (vanwege het toegenomen vertrouwen red.) het beste bewijs daarvan."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden