Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari wil geschiedenis schrijven met Sainz: "Hebben het beste rijdersduo"

Ferrari zal tot en met het seizoen 2024 Charles Leclerc en Carlos Sainz als coureurs in de gelederen hebben. Dat tot vreugde van teambaas Mattia Binotto, die samen met het duo Ferrari-geschiedenis wil schrijven.

Carlos Sainz kwam vorig jaar naar Ferrari als vervanger van Sebastian Vettel, wiens contract niet was verlengd. In 2021 deed hij het naast Charles Leclerc helemaal niet onverdienstelijk. Sterker nog, Sainz versloeg in zijn eerste jaar zijn teamgenoot in het klassement. Al snel werd duidelijk dat Ferrari zijn contract, dat liep tot eind 2022, wilde verlengen. Het duurde even, maar deze donderdag kwam het verlossende woord: Sainz had zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis bij de renstal uit Maranello.

Het beste rijdersduo

Teambaas Mattia Binotto kan zijn enthousiasme na de aankondiging niet onder stoelen of banken steken. "Ik heb al vaker gezegd dat wij het beste coureursduo in de Formule 1 hebben. Het leek dan ook niet meer dan logisch om Carlos' contract te verlengen, zodat we stabiliteit en continuïteit hebben binnen het team." "In zijn tijd bij het team heeft Sainz het talent dat we van hem verwachtten laten zien, heeft hij indrukwekkende resultaten neergezet en het beste gemaakt van alle kansen die hij kreeg. Buiten de auto is hij een harde werker met oog voor de kleinste details. Dat heeft het hele team vooruit geholpen." Samen met Carlos wil Binotto dit jaar dan ook het maximale bereiken. "Samen kunnen we ambitieuze doelen stellen en ik ben er zeker van dat hij samen met Charles een significante rol kan spelen bij het aanwakkeren van de Ferrari-legende. Samen zullen we nieuwe hoofdstukken schrijven in de geschiedenis van ons team."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"