Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Ferrari wil mét Sainz Red Bull uitdagen in Australië

Hij miste de GP van Saoedi-Arabië vanwege een operatie voor een blindedarmontsteking, maar Carlos Sainz zal in Australië alweer terugkeren achter het stuur, verwacht Ferrari.

Sainz Saudi after surgery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was toch wel het verhaal van de laatste GP, in Saoedi-Arabië. Debutant Oliver Bearman stapte onverschrokken in de Ferrari van Carlos Sainz en reed in de race naar plek 7. De jonge Brit kreeg lovende kritieken vanwege zijn prestatie, die alleen mogelijk werd door de absentie van Carlos Sainz. De Spanjaard werd in Saoedi-Arabië geopereerd aan een blindedarmontsteking, maar keek vanuit de pitbox wel naar de race.

Bearman zal het voorlopig met maar één race moeten doen, aangezien Ferrari nu aangeeft dat het verwacht dat Sainz in Australië weer fit genoeg is na zijn operatie. De Italiaanse renstal wil de goede lijn van de eerste twee races doorzetten, waar achter Red Bulls Max Verstappen en Sergio Perez de derde podiumplek steeds naar een Ferrari-coureur ging.

In Bahrein eiste Sainz P3 op, een week later deed teamgenoot Charles Leclerc hetzelfde. Het verschil met Red Bull, en dan vooral Max Verstappen, was tijdens de race wel aanzienlijk. Teambaas Fred Vasseur hoopt in Melbourne het gat kleiner te kunnen maken. "Het circuit van Albert Park is favoriet bij de coureurs en één waar Ferrari altijd veel steun heeft gekregen. We verwachten bij de snelste teams te horen op dit circuit, dat een vergelijkbare rangorde zou kunnen opleveren als in Djedda", zegt Vasseur.

Hij legt zich echter niet zomaar neer bij een nieuwe dominantie van Red Bull. "We willen een agressieve aanpak hanteren met als doel druk uit te oefenen op het team dat de eerste twee races heeft gewonnen", doelt hij op Red Bull en Verstappen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Video Coureurs ontsnappen aan zwaar letsel bij huiveringwekkende crash