Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ferrari wil ondanks nieuwe dreun niet van opgeven weten

Ferrari maakt grote kans om beide kampioenschappen te winnen, was een veelgehoorde zin na de Grand Prix van België. Een maand later ziet de wereld er vanuit Italiaans perspectief echter ineens een stuk minder rooskleurig uit. Het rijderskampioenschap lijkt na de GP van Rusland verkeken, het team-WK gaat een lastig verhaal worden.

Voor de derde achtereenvolgende keer, en voor de vijfde maal in zes races, overwon Lewis Hamilton namelijk. De Mercedes-coureur kreeg de overwinning op een presenteerblaadje, nadat teammaat Valtteri Bottas hem zonder te morren langszij liet. Ferrari-coureur Sebastian Vettel heeft met nog vijf wedstrijden te gaan een achterstand van vijftig punten.

Teambaas Maurizio Arrivabene erkent dat het weekend in Rusland bepaald niet zoals gewenst verliep voor de Scuderia. "Vanaf vrijdag af aan was het weekend in Sotsji een lastige voor ons. Ondanks alle inzet om de juiste set-up te vinden, hebben we onze grootste rivalen het leven op zaterdag noch zondag zuur kunnen maken. Er miste hier iets, in vergelijk met andere circuits. We hebben de achterstand niet kunnen verkleinen."

De Italiaanse voorman blijft echter hoop houden, ondanks dat de kansen op een titel nu wel heel erg klein zijn geworden. De volgende wedstrijd is al over een week, en het strijdtoneel biedt Ferrari volgens Arrivabene kansen. "Suzuka heeft vergelijkbare stukken met Silverstone (waar Ferrari won, red.), dus we kunnen onze wagen zoals deze nu is op dat circuit beter beoordelen. Als het in Japan goed gaat weten we dat het gevecht nog niet over is."

In het constructeurskampioenschap staat Ferrari 53 punten achter rivaal Mercedes. Een renstal kan maximaal 43 punten per Grand Prix-weekend scoren.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje