Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ferrari wil portemonnee trekken om in 2019 kampioen te worden'

Als het aan Ferrari-directeur Louis Camilleri ligt, zal de legendarische merk komend jaar meer centen in haar Formule 1-project steken dan dat in vorige seizoenen het geval was. De opvolger van wijlen Sergio Marchionne wil niet nóg een keer als vicekampioen eindigen.

In zowel 2017 als 2018 moest Ferrari genoegen nemen met een tweede plaats bij de rijders én bij de constructeurs. Sebastian Vettel kwam in beide keren tekort ten opzichte van Lewis Hamilton, samen met Kimi Raikkonen werden er niet voldoende punten gescoord om Mercedes van het teamkampioenschap af te houden.

Italiaanse media die inbelden tijdens een zogenaamde conference call berichten dat Camilleri stevig van leer is getrokken, in een terugblik op het seizoen 2018. De geboren Egyptenaar zou onder meer hebben gezegd in 2019 'enkel te willen winnen'. Om de titelaspiraties kracht bij te zetten meent de directeur van de Scuderia dat er een 'stijging in het kostenplaatje' zichtbaar zal zijn. Ondanks dat Ferrari in 2018 wederom naast beide titels greep, kende de equipe haar beste seizoen sinds 2008. Zes van de 21 Grands Prix werden winnend afgesloten (Vettel zegevierde vijfmaal, Raikkonen één keer) en tevens zesmaal vertrok er een rode bolide vanaf de eerste startplaats. Raikkonen reed bovendien het eeuwige gemiddelde snelheidsrecord uit de boeken, tijdens de kwalificatie voor nota bene de Italiaanse Grand Prix. In 2019 is Raikkonen niet meer verbonden aan Ferrari. De Fin is na vijf achtereenvolgende dienstjaren (en acht in totaal) vertrokken richting Sauber, omdat hij plaats moest maken voor de 21-jarige Charles Leclerc. De jonge Monegask mag proberen Vettel het leven zuur te maken.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'