Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari wil reageren op Red Bull-geweld: "Hopelijk meteen dit weekend"

Voor Ferrari was het eerste GP-weekend er een om relatief snel te vergeten, teambaas Fred Vasseur hoopt dit raceweekend met een reactie op het Red Bull-geweld te kunnen komen.

Leclerc Bahrain Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een straatlengte voorsprong won Max Verstappen de GP van Bahrein. Carlos Sainz werd slechts vierde en Charles Leclerc viel zelfs uit. Een weekend om te vergeten voor Ferrari. Toch was teambaas Fred Vasseur na afloop hoopvol, maar een week later krabbelt hij ietwat terug als hij wordt herinnerd aan zijn opmerkingen over de racepace van de Scuderia.

Ferrari absoluut niet op het niveau van Red Bull

Op zondagavond keek Vasseur naar eigen zeggen misschien iets te veel door een scharlakenrode bril naar het weekend van zijn team. Achteraf vond hij vooral dat de kwalificatie er heel goed uitzag. Ferrari staat tijdens de race zeker op achterstand.

"Het beeld in Bahrein tien minuten na de race tijdens de persconferentie en het beeld op maandag is natuurlijk heel anders", lacht hij in gesprek met o.a. RacingNews365 in aanloop naar het weekend in Djedda. "Terugkomend op Bahrein, was de pace in de kwalificatie voor mij oké-ish. Ik weet niet of we pole hadden kunnen pakken met een tweede set zachte banden voor Charles, maar het was wel beter dan we voor het evenement hadden verwacht."

"Qua racepace was het wat anders", vervolgt de Fransman. "Vanwege verschillende redenen. In de eerste stint waren we nog aan het aftasten hoe we met de banden om moesten gaan, maar ik denk dat het goed was dat we de Red Bulls wisten te splitten in de eerste stint. In de tweede stint kozen zij zachte banden en wij harde banden, dus misschien hebben we onderschat dat de zachte band ook geschikt was."

"Dat is dus een goede les voor ons, maar we zitten absoluut niet op het niveau van Red Bull en er is een verschil qua racepace", luidt zijn duidelijke conclusie, al hoopt hij dat het circuit in Sakhir voor een vertekend beeld zorgde. "De oorzaak voor de hoge bandenslijtage is ook deels te vinden in Bahrein, omdat het circuit erg agressief is op de banden. Tegelijkertijd moesten we harder pushen en daardoor schaad je de banden ook. Daarom ligt de focus voor mij meer op de pure performance en het benutten van het potentieel van de wagen dan op bandenslijtage."

Updates

Ferrari laat er geen gras over groeien en komt al dit weekend met de eerste updates naar Saoedi-Arabië. Daardoor hoopt Vasseur dat het gat naar Red Bull al verkleind kan worden. Niet helemaal gedicht, maar wel kleiner kan worden gemaakt.

"Ik hoop dat we in Djedda dichter op Red Bull zullen zitten", vertelt hij. "Ik kan hier niet tevreden mee zijn. Ik wil dat Ferrari een stap voorwaarts zet, maar de karakteristieken in Djedda zijn compleet anders vergeleken met Bahrein, qua grip, lay-out, enzovoort, dus het is een heel ander verhaal. Bovendien komen we met enkele updates, waardoor we hopelijk een stap voorwaarts zetten."

Reactie

De sfeer zit er in ieder geval bij Vasseur nog goed in. De Fransman breekt tijdens de mediasessie meerdere malen in lachen uit. Dat is al het hele seizoen zo en hij lijkt vol goede moed te zijn. Is hij nog steeds zo positief als hij een ruime maand geleden was bij de launch van de Ferrari-bolide?

"Bij de launch had ik er zin in, maar ik heb nooit voorspellingen gedaan over de competitiviteit van ons vs. Red Bull of iets dergelijks", zo verdedigt hij zich al lachend. "Ik weet dat dat namelijk complete bullshit is. In de winter is iedereen namelijk wereldkampioen!"

"Je moet je focussen op jezelf, om zo goed mogelijk te zijn en de auto zo snel mogelijk te ontwikkelen. Bahrein verliep minder goed dan gehoopt, dus we moeten reageren. We gaan pushen, iedereen is gemotiveerd en iedereen werkt als een team om de problemen op te lossen."

Vasseur heeft wel enkele dingen op zijn wensenlijst staan in aanloop naar de race in Djedda. "We moeten updates introduceren, problemen oplossen en de driveability verbeteren. Dat geldt voor iedereen. Het maakt niet uit of je wint in Bahrein of niet, maar onze aanpak moet hetzelfde blijven: je moet het maximale halen uit hetgeen dat je hebt, uit de mensen die je hebt."

"Zelfs als je de eerste race wint, kan je niet achterover gaan leunen. Ik ben dan ook niet negatief. We hebben Bahrein uitgebreid geanalyseerd. We hebben een lange lijst met verbeterpunten, maar je hoeft geen genie te zijn om te snappen dat dingen als betrouwbaarheid op die lijst staan. Daar zijn we hard mee bezig en ik hoop dat we in Djedda meteen kunnen reageren."

Ook interessant:

Bleekemolen bombardeert Verstappen tot favoriet: "Maar staat niet vast dat hij gaat winnen"

We gaan komend weekend weer racen! Ronde twee van de Formule 1-kalender staat op de planning met de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Samen met autocoureur Jeroen Bleekemolen blikken we in de onderstaande video vooruit op de avondrace op het stratencircuit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen