Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Ferrari wil reverse grid-races zien na inhaalrace Hamilton

Lewis Hamilton won de Grand Prix van Brazilië met overmacht en dat terwijl hij in de kwalificatie werd gediskwalificeerd. Na dit imposante optreden van de Brit wordt het idee van een reverse grid in de Formule 1 opnieuw geopperd en Mattia Binotto zou er voor in zijn.

Lewis Hamilton gaf in Sao Paulo een masterclass in inhalen. De Mercedes-coureur klom in de sprintrace op van de laatste plaats naar de vijfde stek. In de Grand Prix op zondag mocht de Brit vanaf de tiende plek starten en wist hij in de 59ste ronde Max Verstappen in te halen en zo de overwinning veilig te stellen.

Na dit optreden van Hamilton is de roep voor een reverse grid-race weer opgewaaid. Mattia Binotto werd hier naar gevraagd en zegt een voorstander van het idee te zijn. "Ik denk dat het haalbaar is omdat we zoveel inhaalacties hebben gezien", zegt Binotto in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Dat was heel vermakelijk, dus ik vind dat we het moeten overwegen om een reverse grid toe te passen in de sprintrace. Nu we hebben kunnen zien wat er is gebeurd, denk ik dat er niet eens over gediscussieerd hoeft te worden", aldus de teambaas van Ferrari.

Brazilië toont potentie van sprintraces

De baas van de Formule 1, Ross Brawn, was ook te spreken over de sprintrace in Brazilië. Het was volgens hem 'de beste' van de sprintraces die we dit jaar hebben gezien. "Er was veel actie, er waren veel gevechten en je had Lewis met zijn opmars door het veld."

"Het was een geweldige zaterdagmiddag vol met entertainment en een mooi voorafje voor het hoogtepunt op zondag", aldus Brawn. De F1-baas vindt de sprintrace dan ook een toevoeging aan een Grand Prix-weekend, al zijn er ook nog wel dingen die verbeterd kunnen worden.

"Er zijn details waar we nog naar moeten kijken, maar Brazilië heeft laten zien dat de sprintrace een geweldige aanvulling is op het weekend. Door de sprint hebben de vrijdag, zaterdag en zondag grote gebeurtenissen die voor iedereen spannend zijn."

Ook interessant:

Verstappen machteloos tegen Hamiltons supersnelle Mercedes

Natuurlijk gaat het overal veel over het gevecht tussen Verstappen en Hamilton en over de dominante manier waarop Mercedes de overwinning pakte in Brazilié. Hoe had men dat voor elkaar gekregen? Dit en meer in de nieuwe podcast!

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x