Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari wil terugslaan na debacle: "Waardevolle lessen geleerd"

Ferrari kende een dramatische race in Canada, maar is vastberaden om terug te slaan in Spanje. Teambaas Frederic Vasseur weet in ieder geval waar het team inspiratie vandaan kan halen en richt zich ook nog op de thuisrace van Carlos Sainz.

Leclerc FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hele seizoen zit Ferrari er al goed bij, maar in Canada ging bijna alles mis wat er mis kon gaan. Een 11e en 12e startplek voor de beide coureurs en zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz haalden de finish niet in Montreal. "Ik hoop dat de shit nu voorbij is en we de moeilijke momenten in één weekend allemaal gehad hebben", zo was teambaas Frederic Vasseur heel duidelijk na afloop van die race.

Inmiddels richt de Fransman zich weer op de volgende race. "Tijdens de Grand Prix van Spanje zouden we weer competitief moeten zijn, met hetzelfde prestatieniveau dat we het hele seizoen hebben laten zien voorafgaand aan de Grand Prix van Canada. Sterker nog, we komen naar Barcelona met de fantastische prestaties van onze Hypercar-collega's in ons achterhoofd, die net voor het tweede achtereenvolgende jaar de 24 uur van Le Mans hebben gewonnen", zo haalt Vasseur het kunststukje van vorig weekend aan.

"We hebben een aantal waardevolle lessen geleerd uit het weekend in Montreal en we hebben het gevoel dat we nu verder zijn gegaan. We moeten rustig werken en ons blijven focussen op onszelf. Het circuit in Barcelona wordt altijd beschouwd als een goede test voor de allround capaciteiten van een auto en we verwachten hier weer in onze gebruikelijke vorm te zijn", zo is Vasseur goedgemutst. 

"Het hele seizoen hebben we echter gezien dat de kwalificatie en de race tot op de honderdste van een seconde nauwkeurig worden uitgevochten, het is dus voor ons van vitaal belang om ervoor te zorgen dat we alles goed doen, tot in het kleinste detail. Dat betekent dat we er bovenop moeten zitten, want alleen door elke sessie perfect uit te voeren kunnen we de resultaten behalen waartoe we in staat zijn."

Voor Sainz zal het bovendien een speciale race worden. Het wordt in ieder geval voorlopig de laatste race in een Ferrari op Spaanse bodem voor Sainz. "Dit is Carlos' thuisrace en ik weet zeker dat al die extra steun van de fans een extra boost voor hem zal zijn. Het wordt een interessant weekend en we rekenen erop dat we veel punten zullen scoren", zo sluit Vasseur af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership