Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valentino Rossi

Formule 1-debuut Valentino Rossi lonkte, maar niet bij Ferrari

Het had een prachtig affiche voor de Formule 1 kunnen zijn. De meest succesvolle motorcoureur, Valentino Rossi, die zijn geluk ging beproeven op vier wielen. Een transfer zat in de pijplijn, zij het niet naar Ferrari.

Rossi Ferrari test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Valentino Rossi is op 41-jarige leeftijd nog altijd actief in de MotoGP, maar zijn carrière had er compleet anders uit kunnen zien. Volgens Luca di Montezemolo bood men Rossi in het verleden namelijk de kans om op de F1-grid te staan. "We gaven in eerste instantie Valentino de kans bij Ferrari om in de wagen van Michael Schumacher te rijden, maar dat ging om een publiciteitsstunt. Rossi maakte echter veel indruk en daarom lieten we hem nog vaker testen", aldus di Montezemolo tegenover Motorsport.

"Daarom hebben we op een moment gedacht om hem de kans te geven om een jaar te racen voor Sauber in de Formule 1. Rossi koos er echter voor om verder te gaan in de MotoGP en ik denk dat hij daarmee de juiste keuze heeft gemaakt. Daar is hij de nummer één en Rossi racet liever voor de eerste plek, dan voor een vierde of vijfde plek in de Formule 1."

"Mocht hij voor de Formule 1 hebben gekozen, dan zou hij alles op zij hebben moeten zetten. Dan had hij keihard aan de slag gemoeten om constant te worden. Rossi was namelijk snel, maar nog niet constant in een F1-wagen. Daar had hij logischerwijs nog hard aan moeten werken", geeft di Montezemolo een wat duidelijker beeld van Rossi zijn F1-talent. De plannen speelden rond 2004, twee jaar voordat Michael Schumacher zijn helm aan de wilgen zou hangen.

Poll

Zou Rossi ook succesvol zijn geweest in de Formule 1?

keer gestemd

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"