Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

Formule 1-debuut Valentino Rossi lonkte, maar niet bij Ferrari

Het had een prachtig affiche voor de Formule 1 kunnen zijn. De meest succesvolle motorcoureur, Valentino Rossi, die zijn geluk ging beproeven op vier wielen. Een transfer zat in de pijplijn, zij het niet naar Ferrari.

Rossi Ferrari test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Valentino Rossi is op 41-jarige leeftijd nog altijd actief in de MotoGP, maar zijn carrière had er compleet anders uit kunnen zien. Volgens Luca di Montezemolo bood men Rossi in het verleden namelijk de kans om op de F1-grid te staan. "We gaven in eerste instantie Valentino de kans bij Ferrari om in de wagen van Michael Schumacher te rijden, maar dat ging om een publiciteitsstunt. Rossi maakte echter veel indruk en daarom lieten we hem nog vaker testen", aldus di Montezemolo tegenover Motorsport.

"Daarom hebben we op een moment gedacht om hem de kans te geven om een jaar te racen voor Sauber in de Formule 1. Rossi koos er echter voor om verder te gaan in de MotoGP en ik denk dat hij daarmee de juiste keuze heeft gemaakt. Daar is hij de nummer één en Rossi racet liever voor de eerste plek, dan voor een vierde of vijfde plek in de Formule 1."

"Mocht hij voor de Formule 1 hebben gekozen, dan zou hij alles op zij hebben moeten zetten. Dan had hij keihard aan de slag gemoeten om constant te worden. Rossi was namelijk snel, maar nog niet constant in een F1-wagen. Daar had hij logischerwijs nog hard aan moeten werken", geeft di Montezemolo een wat duidelijker beeld van Rossi zijn F1-talent. De plannen speelden rond 2004, twee jaar voordat Michael Schumacher zijn helm aan de wilgen zou hangen.

Poll

Zou Rossi ook succesvol zijn geweest in de Formule 1?

keer gestemd

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde