Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari wisselt motor Sainz na 'impact' Australië

Ferrari heeft de motor van Carlos Sainz gewisseld na zijn hogesnelheidsschuiver in de Grand Prix van Australië. De wissel blijft zonder gevolgen.

Een veel te enthousiaste Carlos Sainz vloog twee weken geleden in Melbourne op hoge snelheid van de baan toen hij na een mislukte kwalificatie én een mislukte start plaatsen goed wilde maken. Die schuiver heeft zijn weerslag op het weekend in Imola. Ferrari besloot de krachtbron van de Spanjaard te wisselen, zij het uit voorzorg: "Carlos zijn motor is uit voorzorg gewisseld na de impact in Australië. We willen geen risico's nemen nu we dit weekend het sprint-format aanhouden (en er dus meer punten te verdelen zijn, red.)." De wissel blijft zonder gevolgen, aangezien het zijn tweede exemplaar van het seizoen betreft. Update: Ook Alpine wisselt een motor en wel die van Esteban Ocon. Ook de Franse renstal zegt dat 'uit voorzorg' te doen. Ook in dit geval betreft het de tweede motor van het seizoen.

1517457308439166978/photo/1

Carlos’ engine has been changed as a precaution following the impact in Australia as we do not want to take any risks with the Sprint weekend format. #essereFerrari #ImolaGP pic.twitter.com/kHxpochNPH — Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) April 22, 2022

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"