Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Ferrari wist vanaf het eerste moment: "Red Bull is hier te verslaan"

Ferrari kende een uitstekend weekend in Australië. Voor het eerst sinds de Grand Prix van Bahrein in 2022 pakte de Scuderia een 1-2. Dat Max Verstappen uitviel hielp het team, maar de coureurs waren al de hele tijd overtuigd van de snelheid van de Ferrari.

Sainz Leclerc Australia podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door het vroege uitvallen van Max Verstappen kon Carlos Sainz relatief eenvoudig de overwinning in Australië pakken. Maar ook als de Nederlander nog in de race had gezeten, dan was hij te verslaan, zo denkt Sainz.

"Ik denk dat onze auto heel goed werkte dit weekend", zo zegt Sainz in de persconferentie. "Het zal moeilijk zijn om dit op elk circuit vol te houden, totdat we een upgrade brengen om het gat te dichten. Maar hier in Australië, vanaf de eerste ronde, voelde de auto aan als een auto die kon winnen. En ook al was Red Bull ook snel en stonden ze op pole, de 1:15.9 in de kwalificatie was niet buiten ons bereik."

"Er zullen banen zijn waar we sterk zullen zijn, zoals we ook vorig jaar zagen. Dit jaar lijkt onze racepace beter te zijn, zelfs op de banen waar we al sterker zijn. En samen met een goed ontwikkelingsprogramma, hoop ik dat we Red Bull vaker uit kunnen dagen", zo zegt de Spanjaard.

'Voelde goed om Max te passeren'

Daarna komt Sainz nog terug op het gevecht met Verstappen, ook al kon de Spanjaard de drievoudig wereldkampioen niet meteen verslaan. "Tegelijkertijd wist ik dat ik dit weekend en deze race het tempo kon hebben om Max uit te dagen. Ik zei tegen mezelf hoe sterk de DRS hier is en als ik mezelf binnen een seconde van Max kon krijgen na de eerste ronde, dat ik hem dan een beetje onder druk kon zetten. Toen maakte hij een foutje in bocht 3, waardoor ik binnen DRS kon blijven en ik voelde dat ik behoorlijk snel was. En toen werkten zijn remmen dus blijkbaar niet meer", zo legt Sainz uit.

"Het voelde goed om hem te passeren, met of zonder remproblemen. Want het is moeilijk om Max en de Red Bull te passeren op de baan. Maar zoals we vanaf het begin al hebben gezegd: als je er bent en je kunt Red Bull onder druk zetten, dan kun je het soms voor elkaar krijgen. Maar je moet er zijn en we moeten daar vaker zijn als we willen winnen."

Leclerc ziet vooruitgang

Charles Leclerc is ook positief over de pace van Ferrari. "Het is lang geleden dat we het echte tempo hadden om Red Bull, ik zou niet zeggen onder controle te hebben, want we weten niet wat de echte pace van Max was. Maar we wisten vanaf de eerste vrije training dat poleposition en de overwinning in de race mogelijk was, omdat we heel goed om konden gaan met de bandenslijtage en een goede pace hadden. En dat is een bemoedigend signaal."

"Maar als je kijkt naar de eerste drie races, in twee van die races hadden ze de overhand in de race, dus we hebben nog genoeg werk te doen." Volgens Leclerc weet Ferrari daarbij wel telkens maximaal punten te scoren op de zondag. "Dat moeten we doen, totdat we een auto hebben die constant beter is dan de Red Bull, vooral in de race."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden