Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari wordt gewaarschuwd: "Alleen naar verleden kijken is verkeerd"

Formule 1-baas Stefano Domenicali weet wel wat Ferrari kan veranderen om stappen in goede richting te zetten.

Leclerc Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stefano Domenicali is meer dan alleen een kennis van het team van Ferrari. De Formule 1-baas heeft een uitgebreid verleden bij de Italiaanse renstal. Hij begon zijn Formule 1-carrière bij Ferrari in 1991 en bekleedde verschillende managementfuncties. Van 2008 tot 2014 heeft hij als teambaas onder andere coureurs Felipe Massa en Fernando Alonso dicht bij wereldtitels zien komen. Onder zijn leiding won Ferrari in 2008 de constructeurstitel. Sinds 2021 is hij CEO van Formula One Group.

In de podcast Beyond The Grid bespreekt hij het belang van het iconische team: "Ferrari is heel belangrijk voor de Formule 1, ze zijn onderdeel van de nalatenschap van onze sport. En zoals je kunt zien als je de wereld overgaat, overal zijn Tifosi die vechten voor het team."

"Dit kan ik delen met mijn vrienden van Ferrari"

Maar Domenicali waarschuwt zijn oude team ook: "Het is belangrijk dat Ferrari in de Formule 1 in de toekomst blijft geloven en dat ze zoveel mogelijk blijven investeren. Er zijn andere historische teams die op dit moment ontzettend sterk zijn in de Formule 1."

"Iets wat ik zelf zie, en wat ik kan delen met mijn vrienden bij Ferrari, is dat alleen naar het verleden kijken om zo een goede fundering voor de toekomst in te schatten verkeerd is. Je moet de mythe levend houden en blijven denken dat Formule 1 altijd een rol gaat spelen in de toekomst van het team. En ik hoop dat dat ook gaat gebeuren, want ik zie het niet voor me hoe Ferrari géén onderdeel van de Formule 1 kan zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes