Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari zet nieuwe stap terug richting de top in Rusland

Ferrari kwam in Rusland niet in de buurt van het podium en wist slechts met een coureur in de punten te eindigen. Toch blikt Ferrari terug op een goed weekend, waarin de eerste stap terug naar de voorste regionen van de grid is gezet.

Met een zesde en dertiende plaats zou Ferrari eigenlijk niet tevreden moeten zijn, maar toch is dat na de Russische Grand Prix het geval. Het Italiaanse team, dat het al het hele jaar lastig heeft, zag veel positieve dingen tijdens het weekend aan de Zwarte Zee. Na afloop van de race vat teambaas Mattia Binotto het weekend dan ook passend samen.

"Het was een stap vooruit, zeker vergeleken met de vorige races. Zowel qua resultaat als onze prestaties. Charles heeft dit weekend goed gereden en een solide zesde plaats veroverd. Hij heeft alles uit onze auto gehaald. Hij was agressief tijdens de start (tot woede van Lance Stroll) en reed daarna een zeer volwassen race, zeker voor iemand van nog geen 23 jaar", jubelt Binotto.

"Sebastian wist geen punten te scoren, want hij zat op belangrijke momenten vast in het verkeer", zo is de teambaas kort en bondig over de race van de routinier.

Dit weekend nam Ferrari enkele kleine updates mee, die het begin moesten betekenen van de wederopstanding van de Scuderia. Dat lijkt inderdaad het geval te zijn. "Het waren geen radicale updates als het aankomt op prestaties, maar wel een stap in de goede richting qua ontwikkeling van onze auto. In een seizoen waarin de gaten in het middenveld erg klein zijn, kan je al snel vooruitgang boeken op de grid."

Het is nu een kwestie van doorgaan, benadrukt Binotto. "We moeten de nu ingeslagen weg blijven volgen, startend met het volgende raceweekend op de Nürburgring", aldus de Ferrari-teambaas. Hoogstwaarschijnlijk komen er in Duitsland grotere updates op de SF1000 van Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez