Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari tuigt speciale 'operatiekamer' op om Red Bull te onttronen

Het gaat er in in Maranello serieus aan toe om Ferrari naar de wereldtitel te helpen. Het Formule 1-team oefent in een speciale operatiekamer om Red Bull te verslaan in 2023.

Leclerc Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Red Bull veroverde in 2022 beide wereldtitels en daarbij was het Formule 1-team ook het snelst in de pitstraat. De nummer twee van '22, Ferrari, wil komend seizoen natuurlijk de titel afpakken van Max Verstappen en zijn team, maar daarvoor zullen ze alles perfect moeten doen. Ook in de pitstraat dus.

Ferrari laat er geen gras over groeien en heeft in Maranello een speciale 'operatiekamer' ingericht om het team optimaal voor te bereiden op de pitstops, zo weet Motorsport Italia te melden. In het gebouw naast het Fiorano-testcircuit werken twee teams drie keer per week aan het uitvoeren van pitstops. Per sessie worden twintig stops geoefend.

Hiermee willen ze maar liefst 1000 pitstops op hun naam hebben staan voordat het nieuwe Formule 1-seizoen begint. Het gaat hierbij niet om de allersnelste pitstops, maar om consistent snelle pitstops uit te voeren onder de drie seconden. In 2022 ging het meermaals mis bij Ferrari, wat soms leidde tot het verlies van een positie of een mislukte strategie.

Met de operatiekamer voor pitstops wil men dit voorkomen. De kamer is zo ingericht dat het identiek is aan een pitstraat op een F1-circuit, van de plek waar de F1-bolide stopt tot aan de wheelguns en de stoelen waar de monteurs op zitten tijdens een Grand Prix. De Ferrari SF-71 uit 2018 wordt gebruikt voor de pitstops.

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Charles Leclerc

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Charles Leclerc!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?