Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Ferrari zet Vettel op scherp: "Mogen meer van een tweede coureur verwachten"

Daar waar Charles Leclerc met een vierde plaats boven zichzelf uitsteeg in Portugal, zo bleef Sebastian Vettel ver achter. Het leidt tot ontevredenheid bij het management van Ferrari.

Vettel Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Met een vijftiende plaats in de kwalificatie en een tiende plaats in de race stelde Sebastian Vettel ten opzichte van teamgenoot Charles Leclerc teleur. De Monegask wist zijn Ferrari overtuigend naar een vierde plaats te loodsen, terwijl de Duitser het in Portugal weer relatief lastig had.

Leclerc had even zijn zinnen gezet op het podium, maar achteraf leek dat te hoog gegrepen. "Het podium behoorde niet tot de mogelijkheden deze zondag", zo blikt teambaas Mattia Binotto terug op de race. Hij was heel blij met Leclerc. "De vierde plaats was het doel en we zijn tevreden over onze racepace."

Die blijdschap had echter alleen met de prestaties van zijn stercoureur te maken, want viervoudig wereldkampioen Vettel presteerde in de tweede Italiaanse bolide niet naar behoren. Binotto verwacht meer van hem.

"Ik hoop dat Seb zich volgend weekend beter kan kwalificeren en dat hij tijdens de Grand Prix op Imola meer kan laten zien. Charles is zeker heel goed, maar van een tweede coureur mag je toch nog wel meer verwachten", aldus de eindverantwoordelijke van Ferrari tegenover het Italiaanse Sky Sports.

De aantijgingen dat Vettel niet hetzelfde materiaal tot zijn beschikking krijgt, wuift Binotto geïrriteerd weg. "De beide Ferrari-bolides zijn identiek, laat daar geen twijfel over bestaan."

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje