Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari ziet in Verstappen, Leclerc of Giovinazzi opvolgers van Raikkonen

Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari heeft de druk opgevoerd op Kimi Raikkonen. De Fin moet in 2018 presteren wil hij uitzicht houden op een langer verblijf. Ferrari noemt daarbij Max Verstappen als één van de interessante coureurs voor de toekomst.

Ferrari verlengde wederom het contract met Kimi Raikkonen met één jaar. De Fin wist sinds zijn terugkeer in 2014 niet echt te imponeren, maar geniet desondanks nog altijd de voorkeur boven andere talenten. Ferrari-president Sergio Marchionne voert de druk op de Fin nu wel op, waarbij hij kijkt naar de toekomst. " Als Kimi goed in zijn vel zit dan rijdt hij als een God. Op andere momenten is het alsof hij er niet is. Hij moet constanter worden en hetzelfde gevoel krijgen op banen buiten Monaco. Waarschijnlijk is dit het laatste seizoen om dit gevoel gezamenlijk te kunnen vinden."

" We zien in Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi en Max Verstappen coureurs met een enorm potentieel. Ik ben erg blij dat we Leclerc in ons opleidingsprogramma opgenomen hebben. Als we met Kimi niet het juiste gevoel kunnen vinden, dan kiezen we voor een jonge coureur om hem op te volgen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie