Ferrari ziet in Verstappen, Leclerc of Giovinazzi opvolgers van Raikkonen

19 dec. 2017 16:47 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari heeft de druk opgevoerd op Kimi Raikkonen. De Fin moet in 2018 presteren wil hij uitzicht houden op een langer verblijf. Ferrari noemt daarbij Max Verstappen als één van de interessante coureurs voor de toekomst.

Kimi Raikkonen krijgt laatste kans van Ferrari in 2018

Ferrari verlengde wederom het contract met Kimi Raikkonen met één jaar. De Fin wist sinds zijn terugkeer in 2014 niet echt te imponeren, maar geniet desondanks nog altijd de voorkeur boven andere talenten.

Ferrari-president Sergio Marchionne voert de druk op de Fin nu wel op, waarbij hij kijkt naar de toekomst. 

"Als Kimi goed in zijn vel zit dan rijdt hij als een God. Op andere momenten is het alsof hij er niet is. Hij moet constanter worden en hetzelfde gevoel krijgen op banen buiten Monaco. Waarschijnlijk is dit het laatste seizoen om dit gevoel gezamenlijk te kunnen vinden."

"We zien in Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi en Max Verstappen coureurs met een enorm potentieel. Ik ben erg blij dat we Leclerc in ons opleidingsprogramma opgenomen hebben. Als we met Kimi niet het juiste gevoel kunnen vinden, dan kiezen we voor een jonge coureur om hem op te volgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen