Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari zorgt voor explosieve kaartverkoop GP Italië

Na jaren van mindere resultaten vecht Ferrari dit Formule 1 seizoen op alle fronten weer voor de wereldtitel. Sebastian Vettel leidt het WK met een voorsprong van veertien punten op naaste rivaal Lewis Hamilton. De Italianen leven dan ook weer massaal naar de Formule 1 wedstrijden toe.

Het succes van Ferrari zorgt er voor dat ook de kaartverkoop voor de Italiaanse GP flink in de lift zit. Waar het in voorgaande jaren kampte met tegenvallende bezoekersaantallen, heeft het voor de komende editie al flink meer kaarten verkocht. Oud-coureur Ivan Capelli is tegenwoordig betrokken bij de Automobielclub die de GP van Italië op Monza organiseert. Hij laat in gesprek met het magazine Formule 1 weten dat de koningsklasse van de autosport 1 weer helemaal leeft in Italië. "De koffiebars waar iedereen in de ochtend zijn krantje leest, een cappuccino drinkt en over van alles discussieert zijn de beste graadmeters. Tegenwoordig hoor je de mensen daar niet langer over voetbal praten, maar gaat het weer over de Formule 1 en over Ferrari. "

Volgens de Italiaan is dat ook duidelijk te merken aan de kaartverkoop voor de GP van Italië. "We hebben tot nu toe al 35% meer kaarten verkocht dan vorig jaar rond deze tijd. We verwachten een vol huis. Formule 1 leeft weer en dat allemaal omdat we denken dat Vettel wereldkampioen kan worden." De GP van Italië wordt verreden op zondag 3 september aanstaande.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"