Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

FIA-baas helemaal klaar met vragen over Verstappen-titel: "Ik breng Masi zo weer terug!"

De seizoensfinale van 2021, in Abu Dhabi, maakt twee jaar later nog altijd de tongen los. Maar voor de FIA-baas Mohammed Ben Sulayem is het nu weleens welletjes geweest. Hij 'dreigt' zelfs om Michael Masi gewoon weer terug te halen.

Hamilton Verstappen 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Michael Masi was eind 2021 de meest gehate of geliefde persoon in de Formule 1-wereld, afhankelijk van de manier waarop je de controversiële seizoensfinale in Abu Dhabi had bekeken. FIA-president Mohammed Ben Sulayem was destijds nog (net) niet verkozen, want het was toen nog Jean Todt die bij de FIA met de scepter zwaaide.

Nadat hij het stokje overnam kwam er een uitgebreid onderzoek naar de seizoensfinale en werd geconcludeerd dat er een 'menselijke fout' was gemaakt. Masi werd de deur gewezen, maar excuses aan het adres van Lewis Hamilton of Mercedes kwamen er nooit. In gesprek met het Britse The Independent wordt gevraagd waarom er geen excuses kwamen.

Ben Sulayem vindt het welletjes geweest en wimpelt de interviewer van dienst snel af. "Ik bied altijd mijn excuses aan, maar ik kan me niet verontschuldigen voor iets dat voor mijn tijd is gebeurd. Goed, ik zal mijn excuses aanbieden, maar ik breng Michael Masi weer terug. Denk je dat dat de goede keuze is?"

"De arme man is iemand die het slachtoffer is van aanvallen en verbaal misbruik. Hij is door een hel gegaan! Als ik zie dat er een kans ligt en dat Michael Masi de juiste persoon is, dan breng ik hem zo weer terug!"

"Ikzelf ben zelfs met de dood bedreigd omdat ik de macht had om het resultaat van de seizoensfinale te wijzigen. Maar tegen hen zei ik: 'Sorry, maar het WK voetbal van 1966, Engeland tegen Duitsland, was dat correct? Is dat later nog gewijzigd? Nee. Heeft Duitsland de titel gekregen? Nein'", aldus de Emiraat.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

72 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein