Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-baas Jean Todt tevreden met geluid F1-motoren

Sinds de introductie van de hybride Formule 1-motor in 2014 is het geluid drastisch achteruit gegaan. Ondanks de kritiek van voornamelijk fans gaat er waarschijnlijk op korte termijn niks veranderen aan het geluid. FIA-baas Jean Todt vindt het geluid dat de huidige Formule 1-motor produceert dan ook prima, al is hij wel bereid om te luisteren naar de kritieken.

FIA-baas Jean Todt heeft niks te klagen over het geluid van de huidige Formule 1-motoren, simpelweg omdat hij het geluid 'niet nodig heeft'. "Ik ben tevreden met het geluid dat er momenteel geproduceerd wordt." "We hebben het geluid eigenlijk niet eens nodig, maar ik ben tevreden met het geluid van de huidige motoren" , aldus Todt. "We kunnen het niet iedereen naar de zin maken, maar ik ben wel bereid om te luisteren naar kritieken. Als veel mensen meer geluid willen, dan proberen we daar naar te luisteren."

In 2021 gaat het motorreglement weer op de schop en dat is dus een mooie mogelijkheid om wat aan het geluid te doen. Radicale veranderingen verwacht Todt echter niet na 2021, ook niet aan het geluid. "De huidige motor is te ingewikkeld en te duur, maar het concept is goed. De bedoeling is dan ook om de huidige motor door te ontwikkelen." "Ik ben er op tegen om een totaal andere weg in te slaan. We zullen op bepaalde punten moeten bijsturen en het geluid is een van die punten" , besluit Todt.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024