Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

FIA-baas: "Moeten technische hulpmiddelen voor coureurs afschaffen"

In de zoektocht naar nieuwe regels om de Formule 1 spannender en onvoorspelbaarder te maken is FIA-baas Jean Todt met nieuwe ideeën op de proppen gekomen, die ervoor moeten zorgen dat coureurs sneller fouten maken.

Jean Todt
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als het aan de ex-Ferrari-teambaas en huidig FIA-baas Jean Todt ligt, dan komen er nieuwe regels die ervoor zorgen dat de races weer onvoorspelbaarder worden. Niet alleen het bijtanken, waar de laatste weken al veel over werd gesproken, ligt volgens de Fransman op tafel. Er zijn volgens hem namelijk meerdere potentiële nieuwe regels die kunnen zorgen voor meer spanning op de baan.

"De lijst aan technische aspecten van de auto's die het voor de coureurs makkelijker maken is enorm. We moeten ervoor zorgen dat deze lijst korter wordt en dat de coureurs meer op zichzelf zijn aangewezen en daardoor vaker fouten kunnen maken. Neem bijvoorbeeld het anti-stall systeem, dat ervoor zorgde dat Max Verstappen tijdens zijn slechte start aan het begin van de Grand Prix van Oostenrijk niet stilviel. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de aanwezigheid van telemetrie, die tijdens races voor grote hoeveelheden data zorgt, die vervolgens meteen in de fabriek wordt geanalyseerd. Aan de hand daarvan kunnen alle teams hun tactiek tijdens races perfect uitkienen. Als we ervoor willen zorgen dat de races minder voorspelbaar worden, dan moeten we daar snel van af", aldus Todt.

Of (sommige van) de ideeën van Jean Todt deel uit zullen maken van de nieuwe set aan regels die vanaf 2021 hun intrede in de Formule 1 zullen doen, is momenteel nog onduidelijk. De nieuwe regels zullen uiterlijk aan het einde van oktober definitief worden gepresenteerd aan de buitenwereld.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in