Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-baas vindt auto's van Mercedes en Ferrari te betrouwbaar

Dat de bolides van voornamelijk Mercedes en Ferrari de eindstreep halen is tegenwoordig wel een zekerheid. Vooral Mercedes haalt vrijwel altijd de eindstreep en dat haalt de spanning een beetje uit het seizoen, vindt FIA-baas Jean Todt. Hij zou dan ook graag zien dat de auto's van de topteams wat vaker de eindstreep niet halen.

Dit seizoen was vooral Mercedes erg betrouwbaar. Het team kende maar één uitvalbeurt, tijdens de GP van Spanje. Valtteri Bottas viel toen uit motorproblemen. "Ook al was Mercedes niet altijd de snelste, toch scoorde Lewis Hamilton in elke Grand Prix punten dit jaar" , beschrijft Jean Todt de betrouwbaarheid van Mercedes. "De auto's zijn tegenwoordig veel te betrouwbaar" , voegt hij daar aan toe. Naast Mercedes was ook Ferrari aardig betrouwbaar dit seizoen, al kon het nog niet tippen aan Mercedes.

Toch heeft het Italiaanse team wel een positieve indruk achtergelaten op Todt, die iets meer dan 10 jaar geleden nog teambaas was van Ferrari. "Ferrari heeft me ook verrast. Ik blijf er bij dat de auto's van Ferrari en Mercedes te betrouwbaar zijn." "En dat kost veel geld" , vervolgt Todt. "Veel werk in de simulator en de windtunnel. Het kost te veel." De FIA-baas ziet dan ook liever het tegenovergestelde van de betrouwbare auto's. "We hebben die betrouwbare auto's niet nodig voor een leuke sport. Sterker nog, ik heb liever het tegenovergestelde" , besluit Todt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"