Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA-baas voorspelt stevige concurrentie voor Red Bull

Nicholas Tombazis, de Single Seater-baas van de FIA, verwacht uiterlijk in het begin van het volgende Formule 1-seizoen concurrentie voor Red Bull.

Na de eerste ronden van het huidige Formule 1-seizoen werd duidelijk dat niemand nog écht in de buurt komt van Red Bull. Alle acht verreden races van 2023 zijn gewonnen door het Oostenrijkse topteam en het gat naar de rest in de WK-stand is gigantisch. Wanneer mogen we een titelstrijd tussen meerdere teams verwachten?

Die vraag werd door Corriere Della Sera voorgelegd aan Nicholas Tombazis, Single Seater Director van de FIA. Ook werd daarbij gevraagd of de nieuwe reglementen in de F1 hebben gefaald, want er is nog altijd een uiterst dominant team. "Buiten Red Bull staat iedereen juist dicht op elkaar", zegt Tombazis ontkennend.

"Maar dit zal slechts een kwestie van tijd zijn. Het moment dat de prestaties gelijk worden getrokken zal snel bereikt worden. Ik denk in de komende maanden al, misschien in het begin van het volgende seizoen."

Red Bull-concept

Tombazis legt uit waarom hij verwacht dat de Formule 1-teams volgend seizoen vergelijkbare prestaties zullen kennen. "Bijna iedereen werkt richting het technische concept van Red Bull, ook Mercedes en Ferrari. Hopelijk zien we wederom een gevecht om de wereldtitel, wellicht zoals in 2021. Maar dat kunnen we niet op een kunstmatige manier creëren."

"We kunnen namelijk niet voorkomen dat de een het beter doet dan de ander. Men moet begrijpen dat er met de nieuwe regels naar boven komt wie dit het best heeft aangepakt", aldus de FIA-prominent.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"