Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Masi

FIA bevestigt: "Masi deed geweldig werk, maar wordt mogelijk vervangen"

Peter Bayer, het nieuwe hoofd van de F1 voor de FIA, heeft bevestigd dat wedstrijdleider Michael Masi mogelijk vervangen gaat worden.

Masi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Michael Masi stond centraal in de controverse die de Grand Prix van Abu Dhabi was. Dankzij zijn beslissing om de race met nog één ronde te rijden te hervatten, nadat Max Verstappen direct achter Lewis Hamilton aan mocht sluiten, wist de Red Bull-coureur de zevenvoudig wereldkampioen te verschalken.

De FIA doet onderzoek naar de beslissingen die in die race zijn genomen en sluit niet uit dat Masi als gevolg daarvan plaats moet maken voor een nieuwe wedstrijdleider: "Michael deed in meerdere opzichten geweldig werk, maar het is ook mogelijk dat er een nieuwe wedstrijdleider komt", zo wordt FIA's hoofd Formule 1 geciteerd door de BBC.

Nieuw invulling voor rollen wedstrijdleider

Bayer zegt te kijken naar een nieuwe manier waarop de rol van wedstrijdleider wordt ingevuld: "We kijken ernaar hoe we de taken kunnen verdelen. Een wedstrijdleider was namelijk ook verantwoordelijk voor de veiligheid en de staat van de circuits. Dat was simpelweg te veel en die rollen worden verdeeld over meerdere personen. Dit moet de last op de schouders van de wedstrijdleider verlichten."

Ook interessant:

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

85 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Daniel Ricciardo doet Red Bull en Verstappen een plechtige belofte