Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Masi

FIA bevestigt: "Masi deed geweldig werk, maar wordt mogelijk vervangen"

Peter Bayer, het nieuwe hoofd van de F1 voor de FIA, heeft bevestigd dat wedstrijdleider Michael Masi mogelijk vervangen gaat worden.

Masi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Michael Masi stond centraal in de controverse die de Grand Prix van Abu Dhabi was. Dankzij zijn beslissing om de race met nog één ronde te rijden te hervatten, nadat Max Verstappen direct achter Lewis Hamilton aan mocht sluiten, wist de Red Bull-coureur de zevenvoudig wereldkampioen te verschalken.

De FIA doet onderzoek naar de beslissingen die in die race zijn genomen en sluit niet uit dat Masi als gevolg daarvan plaats moet maken voor een nieuwe wedstrijdleider: "Michael deed in meerdere opzichten geweldig werk, maar het is ook mogelijk dat er een nieuwe wedstrijdleider komt", zo wordt FIA's hoofd Formule 1 geciteerd door de BBC.

Nieuw invulling voor rollen wedstrijdleider

Bayer zegt te kijken naar een nieuwe manier waarop de rol van wedstrijdleider wordt ingevuld: "We kijken ernaar hoe we de taken kunnen verdelen. Een wedstrijdleider was namelijk ook verantwoordelijk voor de veiligheid en de staat van de circuits. Dat was simpelweg te veel en die rollen worden verdeeld over meerdere personen. Dit moet de last op de schouders van de wedstrijdleider verlichten."

Ook interessant:

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

85 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels