Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

FIA brengt bezoek aan Red Bull-garage

Een opvallend moment na de eerste vrije training in de Verenigde Staten: de FIA heeft een bezoek gebracht aan de Red Bull-garage. Technische mensen van de autosportbond kregen uitleg over het veelbesproken trucje van het team uit Milton Keynes.

Er is veel rumoer rond Red Bull in de Verenigde Staten. Op donderdag werd duidelijk dat het team uit Milton Keynes een trucje gebruikt om de rijhoogte van de auto te verstellen. Die zaak kwam aan het licht toen bekend werd dat de FIA strengere controles gaat uitvoeren. Andere teams vermoedden namelijk dat Red Bull onder parc fermé, wanneer de auto niet aangepast mag worden, het trucje toepaste. Vooral McLaren plaatste vraagtekens bij het team uit Milton Keynes.

Het leidde tot een bijzonder tafereel na de eerste vrije training op het Circuit of the Americas. Technische mensen van de FIA brachten een bezoek aan de Red Bull-garage en kregen een gedetailleerde uitleg over hoe het systeem werkt. Red Bull claimt namelijk dat ze het trucje niet kunnen gebruiken als de auto volledig geprepareerd is.

Red Bull meldde het volgende in een statement: "Ja, het bestaat, al is het ontoegankelijk zodra de auto volledig is gemonteerd en klaar is om te rijden. In de talloze gesprekken die we met de FIA hebben gevoerd, kwam het onderdeel ter sprake en we zijn een plan overeengekomen voor de toekomst."

Op de uitgezonden beelden blijkt wel dat het gebruik van het systeem geen ABC'tje is, vooral omdat er flink gesleuteld werd om de rijhoogte aan te passen. Eén ding is in ieder geval wel zeker, het laatste woord is er nog niet over gezegd. Red Bull heeft naar verluidt te horen gekregen dat ze het systeem moeten aanpassen.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na sterke sprintpole Verstappen in Austin