Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA: Circuit Assen geschikt voor Formule 1 races

Volgens de FIA is het TT circuit van Assen geschikt voor het organiseren voor een Formule 1 race. Dat is de conclusie na een eerste onderzoek. Dinsdag worden de resultaten hiervan officieel gepresenteerd.

Een eerste onderzoek van autosportbond FIA naar de geschiktheid van het TT circuit in Assen heeft een positieve uitkomst. Wel is er een extra onderzoek nodig om de volgende stappen te kunnen bepalen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. Assen liet recent het TT circuit keuren door de FIA. Naar aanleiding hiervan is een rapport opgesteld dat dinsdag gepresenteerd wordt. Een extra onderzoek moet duidelijkheid geven in de benodigde aanpassingen van het circuit. Dit onderzoek moet begin 2018 worden afgerond en ook inzage geven in de kosten en te nemen maatregelen om het TT circuit geschikt te maken voor de F1. Op basis van dat rapport kan een vervolgplan worden opgesteld om te kijken naar de mogelijkheden om de Formule 1 naar Assen te halen.

Grote vraag is welke belangstelling Liberty Media als eigenaren van de Formule 1 hebben voor een race in Assen. Voorlopig lijkt de focus te liggen op het behouden van de huidige races en de kalender te versterken met races in wereldsteden. In Nederlander heerst er een Formule 1 koorts sinds de successen van Max Verstappen. Niet alleen Assen is geïnteresseerd in een F1-race, maar ook Zandvoort onderzoekt de mogelijkheden tot een terugkeer van de F1 naar de kustplaats.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'