© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

FIA: Circuit Assen geschikt voor Formule 1 races

16 dec. 2017 14:38 Ruud Dimmers 0 reacties
Volgens de FIA is het TT circuit van Assen geschikt voor het organiseren voor een Formule 1 race. Dat is de conclusie na een eerste onderzoek. Dinsdag worden de resultaten hiervan officieel gepresenteerd.

Formule 1 in Nederland stap dichterbij?

Een eerste onderzoek van autosportbond FIA naar de geschiktheid van het TT circuit in Assen heeft een positieve uitkomst. Wel is er een extra onderzoek nodig om de volgende stappen te kunnen bepalen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Assen liet recent het TT circuit keuren door de FIA. Naar aanleiding hiervan is een rapport opgesteld dat dinsdag gepresenteerd wordt. 

Een extra onderzoek moet duidelijkheid geven in de benodigde aanpassingen van het circuit. Dit onderzoek moet begin 2018 worden afgerond en ook inzage geven in de kosten en te nemen maatregelen om het TT circuit geschikt te maken voor de F1. Op basis van dat rapport kan een vervolgplan worden opgesteld om te kijken naar de mogelijkheden om de Formule 1 naar Assen te halen.

Grote vraag is welke belangstelling Liberty Media als eigenaren van de Formule 1 hebben voor een race in Assen. Voorlopig lijkt de focus te liggen op het behouden van de huidige races en de kalender te versterken met races in wereldsteden.

In Nederlander heerst er een Formule 1 koorts sinds de successen van Max Verstappen. Niet alleen Assen is geïnteresseerd in een F1-race, maar ook Zandvoort onderzoekt de mogelijkheden tot een terugkeer van de F1 naar de kustplaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen