Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA deelt statement over controversiële McLaren-achtervleugel

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan lag de achtervleugel van McLaren onder een vergrootglas. Het onderdeel leek namelijk te 'flexen' op het rechte stuk. De FIA deelt nu een statement.

Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri won de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar na afloop ging het vooral over de achtervleugel van McLaren. Op onboardbeelden van Piastri leek het namelijk alsof het onderdeel lichtjes op en neer bewoog op het rechte stuk. Het gaat in ieder geval om een technisch snufje, waar de FIA een statement over heeft gedeeld.

De mondiale autosportbond stelt het volgende: "De FIA houdt de flexibiliteit van het bodywork van alle auto's nauwlettend in de gaten en behoudt zich het recht voor om teams op elk moment te vragen om aanpassingen door te voeren. Als een team echter met succes alle tests doorstaat en zich aan de reglementen en technische richtlijnen houdt, worden ze geacht volledig aan de regels te voldoen en wordt er geen verdere actie ondernomen."

Toch wordt er wel degelijk data verzameld over de achtervleugel. "De FIA bekijkt momenteel de data en eventuele aanvullende bewijzen die uit de GP van Azerbeidzjan naar voren zijn gekomen en overweegt mogelijke corrigerende maatregelen voor toekomstige implementatie. Het maakt deel uit van het standaardproces bij het onderzoeken van de technische legaliteit en de FIA behoudt de bevoegdheid om indien nodig tijdens het seizoen wijzigingen in de regelgeving door te voeren."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel