Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

FIA doet onderzoek naar Racing Point wegens 'gekopieerde' Mercedes

De FIA heeft de fabriek van Racing Point bezocht voor een onderzoek naar de omstreden nieuwe bolide van het team, de RP20. De auto is nagenoeg een exacte kopie van de Mercedes van vorig jaar. De technisch directeur van Racing Point, Andrew Green, heeft dat bevestigd.

De RP20 zorgde voor enige opwinding tijdens de afgelopen wintertests vanwege de sterke gelijkenis met de Mercedes W10 van vorig seizoen. Die auto was goed voor zowel de rijders- als de constructeurstitel. Al snel kreeg de RP20 de bijnaam 'roze Mercedes'.

Al snel kwamen geruchten op gang dat Renault van plan zou zijn om een protest tegen de auto in te dienen, maar door de coronacrisis en de afgelasting van de eerste F1-races van dit seizoen kwam het nog niet zover.

Technisch directeur Andre Green is zich van geen kwaad bewust, zo laat hij in gesprek met Motorsport optekenen. "We begrijpen niet waarom ze zouden willen protesteren", beweert hij. "Toen de auto werd gelanceerd, spraken we erover met de FIA. Die hebben onze fabriek bezocht en alles bekeken. Ze hebben zelfs de ontwerpgegevens van Mercedes voor de auto van vorig jaar bekeken en die vergeleken met de onze. Ze hebben een grondige controle uitgevoerd."

"Ze waren tevreden met de auto die door ons is ontworpen. Hij heeft misschien wat overeenkomsten met de Mercedes, maar de auto is niet hetzelfde. Dus is hij goedgekeurd. Ze kunnen schreeuwen wat ze willen, maar dat komt omdat ze de truc over het hoofd hebben gezien. En daar zijn ze boos over."

Racing Point gaat in 2021 verder onder het label van Aston Martin, maar behoudt de Mercedes-krachtbronnen. De rijdersbezetting blijft komend jaar ongewijzigd: Sergio Perez en Lance Stroll nemen andermaal achter het stuur plaats.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten