Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

FIA doet uitspraak over gevaarlijk incident GP Canada, huiswerk voor organisatie

Na afloop van de Grand Prix van Canada moest de organisatie, Octane Racing Group, bij de stewards verschijnen. Fans zouden namelijk voor het einde van de race het circuit betreden hebben en voor een onveilige situatie gezorgd hebben. De organisatie gaat een onderzoek uitvoeren.

F1 fans Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Goed, wat was er precies aan de hand in de slotfase van de Grand Prix van Canada? Op het moment dat de coureurs aan de uitloopronde begonnen en zich naar de pitstraat begaven, kregen fans het al voor elkaar om het circuit te betreden. Dat zorgde uiteraard voor een onveilige situatie, waarna de organisatie, Octane Racing Group, uitleg moest komen geven bij de stewards.

De stewards hebben uiteindelijk geoordeeld dat 'de veiligheidsmaatregelen, -functionarissen en -uitrusting die naar verwachting voor het evenement aanwezig zouden zijn, niet gehandhaafd werden of niet toereikend waren. Dat resulteerde in een onveilige omgeving voor toeschouwers en coureurs'. Het gaat hier om een overtreding van artiktel 12.2.1.h van het sportieve reglement.

Het gevolg? De organisatie moet een eigen onderzoek uitvoeren om een herhaling van het incident te voorkomen. Anders wacht mogelijk een forse boete of een andere consequentie. Octane Racing Group heeft beloofd een onderzoek uit te voeren en dat uiterlijk 30 september bij de FIA in te leveren.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen