Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

FIA doet uitspraak over gevaarlijk incident GP VS, enorme boete voor organisatie

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten moest de organisatie bij de stewards verschijnen. Toeschouwers betraden in de uitloopronde het circuit, met huiswerk én een enorme boete voor de promotor tot gevolg.

USA fans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten moest de organisatie bij de stewards verschijnen. Ongeveer 200 toeschouwers betraden via een klein hek het circuit in de uitloopronde en daar was de FIA niet van gediend. De veiligheid moet te allen tijde gewaarborgd worden en eenzelfde incident tijdens de Grand Prix van Canada, eerder dit jaar, werd dan ook grondig onderzocht.

Uiteindelijk heeft de organisatie een enorme boete én huiswerk gekregen van de FIA. De boete bedraagt 500.000 euro, waarvan 350.000 euro voorwaardelijk, terwijl men ook een eigen onderzoek moet uitvoeren om een herhaling van het incident te voorkomen. De FIA deelt de boete uit omdat het desbetreffende hek bij de pitstraat niet in het veiligheidsplan was opgenomen. Mocht hetzelfde incident zich voor 31 december 2026 opnieuw voordoen, moet de organisatie ook nog eens de voorwaardelijke boete van 350.000 euro betalen.

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris