Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

 • Altijd meepraten over de Formule 1
 • Kans maken op toffe prijzen
 • Advertentievrije site (Plus)
 • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
 • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

FIA en F1-teams bereiken overeenstemming over nieuwe regels

De Formule 1-teams, de bestuurders van de F1 en de FIA hebben een aantal belangrijke agendapunten besproken bij een vergadering op dinsdag. Onder andere een aantal toekomstige veranderingen in de koningsklasse werden besproken.

Op dinsdag kwamen de Formule 1, de FIA en alle F1-teams (de F1 Commission, red) bij elkaar voor een belangrijke vergadering. Deze vergadering was al een speciaal moment omdat de groep voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie fysiek bij elkaar kwam, maar de agendapunten waren minstens zo belangrijk.

Onder meer de nieuwe motorreglementen, de sprintraces en het bandenverbruik in de F1 werden besproken. Wat is er allemaal besloten tijdens de vergadering? RacingNews365 praat je bij.

Meer sprintraces en helmet cam in 2023

Dit seizoen worden de F1-fans getrakteerd op drie sprintraces, maar de teams zijn het er unaniem over eens geworden dat het aantal sprintraces in 2023 naar zes stuks gaat. De FIA moet hiervoor nog wel de puntjes op de i zetten.

De helmet cam bleek een groot succes te zijn, waardoor de teams eveneens unaniem hebben gestemd voor het implementeren van camera's in de helmen van alle coureurs. Vanaf 2023 heeft elke coureur deze camera, voor nu zijn het er een aantal per GP-weekend.

  Minder Pirelli-banden en de motordoelen van 2026

  Tijdens de vergadering werd er unaniem besloten dat de bandenkeuze in 2023 bij twee races wordt verlaagd van 13 sets naar 11 sets. Minder banden gebruiken moet bijdragen aan de duurzaamheid in de F1.

  Ook is er al wat verder in de toekomst gekeken naar de nieuwe motorreglementen, welke ingaan vanaf 2026. Hierbij zijn een aantal speerpunten geformuleerd door de teams:

  • Het spektakel moet blijven. V6-motoren met hoge toerentallen blijven in de F1.
  • Duurzaamheid. Het elektrisch vermogen is in 2026 50% en de brandstof is 100% duurzaam.
  • Financiële gezondheid. Speciale regels omtrent de financiën bij de motoren.
  • Nieuwe leveranciers. De F1 wil het aantrekkelijk maken voor nieuwe toetreders als motormaker.

  Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

  Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

  Win 50x jouw inzet!

  0 reacties

  Viaplay
  RN365 Special
  RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

  Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

  Lees meer
  x
  Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"