Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

FIA en Formule 1 uiten kritiek op Mazepin na ongepast gedrag

In navolging van het Haas F1-team hebben ook de Formule 1 en de FIA zich gezamenlijk uitgesproken tegen de acties van Nikita Mazepin, die woensdag in opspraak raakte.

Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Van dinsdag op woensdag nacht stond er kortstondig een video op het Instagram-kanaal van Nikita Mazepin waarop te zien was hoe hij een dronken dame betastte. Er ontstond logischerwijs veel ophef over de video, die overigens heel snel weer was verwijderd, waarna Nikita Mazepin door het stof ging.

Zijn toekomstig werkgever in de koningsklasse van de autosport, Haas F1, nam meteen afstand van de acties van haar coureur en sprak haar afschuw uit. Ook de Formule 1 en de FIA hebben een dag later in een gezamenlijk statement dat voorbeeld gevolgd.

"Wij steunen Haas F1 in hun reactie op het recente ongepaste gedrag van hun coureur Nikita Mazepin. Hij heeft openlijk zijn excuses aangeboden voor zijn ongepaste gedrag en het incident zal intern worden afgehandeld door het team. De ethische principes en inclusieve cultuur staan bij de FIA en de Formule 1 hoog in het vaandel."

Vanuit de Formule 1 en de FIA lijken er behalve dit statement dus geen gevolgen te zijn voor Mazepin naar aanleiding van zijn acties. Hoe Haas het voorval intern heeft afgehandeld, is niet duidelijk.

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië